米高佐敦真係史上最強既nba球員

1001 回覆
476 Like 40 Dislike
猩猩成日都要扮羊
條撚樣永遠係商業大過籃球
組團既冠軍根本最應該貶低價值
拉埋個仔出黎成就佢皇朝
你都on9
籃球唯一神
唔好侮辱Kobe 喇 Foj flop就最勁GOAT
反駁唔到我破防啦?咁快就開始鬧人?

評價一個球員有冇料最緊要係睇王朝+戰術核心總冠軍。
Kobe1皇朝+5戰術核心總冠軍。唔好同我話咩鯊魚carry Kobe,鯊魚自己都承認冇佢根本贏唔到總冠軍,同埋佢自己都講過第一冠更多靠佢,第二冠更多靠Kobe,第三冠各自都做咗自己應該做到嘅嘢。鯊魚係Kobe未成長前年年季後賽被橫掃咁濟。兩個人係互相成就NBA官方公認嘅OK王朝。

後二連冠更加係單核奪冠。

LBJ冇皇朝,更加冇戰術核心冠軍。佢係熱火係去投靠Wade同bosh,wade先係嗰支熱火嘅戰術核心,人地係LBJ嚟之前就已經總冠軍。熱火嘅老闆,前領隊同隊友都認為wade先係戰術核心同大佬,bosh係第二核心,唔該LBJ唔好係到認屎認屁,你係三當家咋。之後去騎士,騎士個路數係複製熱火個模式,所以戰術核心係Love同Irving,一樣唔係你LBJ排頭。到湖人,第一戰術核心係AD都唔係你LBJ,湖人老闆自己話嘅,係AD幫佢哋贏咗個總冠軍番嚟。

唔好再吹咩4+4+4啦。MVP同FMVP係媒體評選出嚟嘅,冇評分準則,冇標準可言,同埋係可以公然操控架。攞FMVP唔等於一定係核心,2015年FMVP係邊個啊?Iguodala,你唔係覺得佢係嗰隊勇士嘅戰術核心啊哇?知唔知投票嗰陣發生咩事啊?唔知自己google下啦。97年點解係馬龍攞MVP?d記者解釋因為MJ攞太多大家會有厭倦感。

你LBJ騎士1.0嗰陣騎士交全聯盟最高嘅奢侈稅,個老闆整嚟成堆全明星球員,結果佢打咗d乜嘢出嚟?
自己睇下LBJ騎士1.0有咩全明星隊友,注意,係嚟騎士之前嘅全明星隊友:

2005年暑假—交易來巫師三劍客嘅Larry Hughes,Hughes加入騎士的前一年場均22分6.3籃板4.7助攻2.9抄截,Per21.6,BPM4.3是聯盟抄截王與防守第一隊年紀也才24歲,正值巔峰

2009年暑假—交易來太陽的三當家老牌中鋒Shaq O'Neal,佢加入騎士的前一年場均17.8分8.4籃板1.4火鍋,Per22.3,BPM1.7是當年的年度第三隊中鋒,也入選明星賽雖然當時已經高齡37歲,但看得出只要適當運用一樣可以打出成績

2010年季中—交易來巫師嘅Antawn Jamison,佢加入巫師的前一年場均22.2分8.9籃板,Per20.6,BPM1.6
儘管此時Jamison已經34歲,但成績還是能夠與Pau Gasol加入湖人之前的18.8分、8.6籃板、Per21.6、BPM3.1不相上下。

唔好唔記得騎士陣中仲有個優質中鋒大Z Ilgauskas。KOBE職業生涯從來冇咁多咁好嘅全明星隊友,講嚟講去咪就係鯊魚同gasol?kobe有LBJ咁樣嘅隊友,發夢都笑醒啦!LBJ生涯有最多嘅全明星做隊友,投放咁多資源,最後先得嗰4冠,仲要搞到隊友數據不斷下滑,越打越dup,吸乾哂球隊資源拍拍屎忽就跑去第二隊,有咩資格同KOBE比啊?

睇波哂電,淨係識得睇精華同數據excel有𨶙用咩起頭😄

Kobe1皇朝+5戰術核心總冠軍。唔好同我話咩鯊魚carry Kobe,鯊魚自己都承認冇佢根本贏唔到總冠軍,同埋佢自己都講過第一冠更多靠佢,第二冠更多靠Kobe,第三冠各自都做咗自己應該做到嘅嘢。鯊魚係Kobe未成長前年年季後賽被橫掃咁濟。兩個人係互相成就NBA官方公認嘅OK王朝。

LBJ冇皇朝,更加冇戰術核心冠軍。佢係熱火係去投靠Wade同bosh,wade先係嗰支熱火嘅戰術核心,人地係LBJ嚟之前就已經總冠軍。熱火嘅老闆,前領隊同隊友都認為wade先係戰術核心同大佬,bosh係第二核心,唔該LBJ唔好係到認屎認屁,你係三當家咋。之後去騎士,騎士個路數係複製熱火個模式,所以戰術核心係Love同Irving,一樣唔係你LBJ排頭。到湖人,第一戰術核心係AD都唔係你LBJ,湖人老闆自己話嘅,係AD幫佢哋贏咗個總冠軍番嚟。

唔好再吹咩4+4+4啦。MVP同FMVP係媒體評選出嚟嘅,冇評分準則,冇標準可言,同埋係可以公然操控架。攞FMVP唔等於一定係核心,2015年FMVP係邊個啊?Iguodala,你唔係覺得佢係嗰隊勇士嘅戰術核心啊哇?知唔知投票嗰陣發生咩事啊?唔知自己google下啦。97年點解係馬龍攞MVP?d記者解釋因為MJ攞太多大家會有厭倦感。

你LBJ騎士1.0嗰陣騎士交全聯盟最高嘅奢侈稅,個老闆整嚟成堆全明星球員,結果佢打咗d乜嘢出嚟?
自己睇下LBJ騎士1.0有咩全明星隊友,注意,係嚟騎士之前嘅全明星隊友:

2005年暑假—交易來巫師三劍客嘅Larry Hughes,Hughes加入騎士的前一年場均22分6.3籃板4.7助攻2.9抄截,Per21.6,BPM4.3是聯盟抄截王與防守第一隊年紀也才24歲,正值巔峰

2009年暑假—交易來太陽嘅老牌中鋒Shaq O'Neal,佢加入騎士的前一年場均17.8分8.4籃板1.4火鍋,Per22.3,BPM1.7是當年的年度第三隊中鋒,也入選明星賽雖然當時已經高齡37歲,但睇得出只要適當運用一樣可以打出成績

2010年季中—交易來巫師嘅Antawn Jamison,佢加入巫師的前一年場均22.2分8.9籃板,Per20.6,BPM1.6
儘管此時Jamison已經34歲,但成績還是能夠與Pau Gasol加入湖人之前的18.8分、8.6籃板、Per21.6、BPM3.1不相上下。

唔好唔記得騎士陣中仲有個優質中鋒大Z Ilgauskas。KOBE職業生涯從來冇咁多咁好嘅全明星隊友,講嚟講去咪就係鯊魚同gasol?kobe有LBJ咁樣大量嘅全明星隊友,發夢都笑醒啦!LBJ生涯有最多嘅全明星做隊友,投放咁多資源,最後先得嗰4冠,仲要搞到隊友數據不斷下滑,越打越dup,吸乾哂球隊資源拍拍屎忽就跑去第二隊,有咩資格同KOBE比啊?

睇波哂電,淨係識得睇精華同數據excel有𨶙用咩柒頭😄

LBJ冇皇朝,更加冇戰術核心冠軍。遊牧王朝都叫王朝?佢係熱火係去投靠Wade同bosh,wade先係嗰支熱火嘅戰術核心,人地係LBJ嚟之前就已經總冠軍。熱火嘅老闆,前領隊同隊友都認為wade先係戰術核心同大佬,bosh係第二核心,唔該LBJ唔好係到認屎認屁,你係三當家咋。之後去騎士,騎士個路數係複製熱火個模式,所以戰術核心係Love同Irving,一樣唔係你LBJ排頭。到湖人,第一戰術核心係AD都唔係你LBJ,湖人老闆自己話嘅,係AD幫佢哋贏咗個總冠軍番嚟。贏得艱難輸得乾脆。kobe就自己同鯊魚一齊打造屬於自己嘅王朝,LBJ係成他人之美,幫對手馬刺同勇士打出屬於佢地嘅皇朝,笑死我啦。

2009年暑假—交易來太陽的三當家老牌中鋒Shaq O'Neal,佢加入騎士的前一年場均17.8分8.4籃板1.4火鍋,Per22.3,BPM1.7是當年的年度第三隊中鋒,也入選明星賽雖然當時已經高齡37歲,但看得出只要適當運用一樣可以打出成績

唔好唔記得騎士陣中仲有個優質中鋒大Z Ilgauskas。KOBE職業生涯從來冇咁多咁好嘅全明星隊友,講嚟講去咪就係鯊魚同gasol?kobe有LBJ咁樣嘅隊友,發夢都笑醒啦!LBJ生涯有最多嘅全明星做隊友,投放咁多資源,最後先得嗰4冠,仲要搞到隊友數據不斷下滑,越打越dup,吸乾哂球隊資源拍拍屎忽就跑去第二隊,有咩資格同KOBE比啊?

睇波哂電,淨係識得睇精華同數據excel有𨶙用咩起頭😄
佢個mentality
我話你on9 係講緊Kobe同mj比 你成段嘢同緊lebron比 都唔知你做乜鳩

LBJ冇皇朝,更加冇戰術核心冠軍。遊牧王朝都叫王朝?佢係熱火係去投靠Wade同bosh,wade先係嗰支熱火嘅戰術核心,人地係LBJ嚟之前就已經總冠軍。熱火嘅老闆,前領隊同隊友都認為wade先係戰術核心同大佬,bosh係第二核心,唔該LBJ唔好係到認屎認屁,你係三當家咋。之後去騎士,騎士個路數係複製熱火個模式,所以戰術核心係Love同Irving,一樣唔係你LBJ排頭。到湖人,第一戰術核心係AD都唔係你LBJ,湖人老闆自己話嘅,係AD幫佢哋贏咗個總冠軍番嚟。贏得艱難輸得乾脆。kobe就自己同鯊魚一齊打造屬於自己嘅王朝,LBJ係成他人之美,幫對手馬刺同勇士打出屬於佢地嘅王朝,笑死我啦。

2009年暑假—交易來太陽的三當家老牌中鋒Shaq O'Neal,佢加入騎士的前一年場均17.8分8.4籃板1.4火鍋,Per22.3,BPM1.7是當年的年度第三隊中鋒,也入選明星賽雖然當時已經高齡37歲,但睇得出只要適當運用一樣可以打出成績

唔好唔記得騎士陣中仲有個優質中鋒大Z Ilgauskas。KOBE職業生涯從來冇咁多咁好嘅全明星隊友,講嚟講去咪就係鯊魚同gasol?kobe有LBJ咁樣嘅隊友,發夢都笑醒啦!LBJ生涯有最多嘅全明星做隊友,投放咁多資源,最後先得嗰4冠,仲要搞到隊友數據不斷下滑,越打越dup,吸乾哂球隊資源拍拍屎忽就跑去第二隊,有咩資格同KOBE比啊?KOBE攞冠軍要嘅資源幾多?LBJ要幾多資源?用個腦分析下啦。

睇波哂電,淨係識得睇精華同數據excel有𨶙用咩7頭😄
當年係wade同bosh已經組隊完,跟住佢拍拍屎忽就開記者會話自己去熱火。然後espn就公開話佢叛逃。

有無人記得
好似 MJ 自己講過
如果生於今天
佢只有兩個可能:
1. 單場 100 分
2. 一節已經6犯 foul out
之後去騎士,騎士個路數係複製熱火個模式,所以戰術核心係Love同Irving,一樣唔係你LBJ排頭。

成堆貴古賤今
自己Google search “I am done with the 90s”啦
啲人認真分析返以前啲人嘅技術
根本連依家role player啲水平都唔到
唔講Le唔LeBron
求其搵個D1 Top 10去返90s都屌打
90s根本就係菜鳥互啄
無論技術同戰術都落車依家好多

坐等崇古廢老鳩up
你真心on9,原來唔係扮
全段字都9up都傻
吹能到lbj 熱火係三當家 已經係唔使睇
皇上中左核彈
1 on 1 對著 MJ 係惡夢
無 win 嘅可能
情況同美斯一樣
lbj最勁秋就係身邊既隊友全部歷史地位升級,全部變晒神級幫手
love ky係騎士2.0之前季後賽都未打過
又鳩up,睇少d農場文
體格係。不過我覺得湖人年代冇咗魔術年代果種CLS 速度感。
真係成條大白鯊衝緊埋嚟。
後面兩件黎到依個世代無波打啦on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞