米高佐敦真係史上最強既nba球員

1001 回覆
476 Like 40 Dislike
咪就係你D占粉唔知拗乜能野
講LEFLOP走步都咁大反應唔俾人講佢走步

仲講咩"場均走步率"先俾人講
你隻LEFLOP俾人屌打就係現代籃球員之間既水平接近咗
GOODEST LOGIC
35歲打後一年退化勁過一年
上年仲有貨賣下年就回塘嘅球員常在
如果shaq真係仲大把貨 點解佢離開lbj魔掌去BOS打得37場兼場均9分?
原來仲拗緊
建議兩邊直接籃球場對決 睇邊個真係識ball
係喇係喇

夾完FOJ勁左就係FOJ勁
夾完FOJ廢左就係上年ALL STAR 3陣 o既HOF 75大 回塘廢
咁點解之後果年直接退休?
夾撚完你隻FOJ 之後就夾撚到回塘廢 直接退休咁得唔得?
一黎都唔好講講到90s嘅人唔撚識打快攻咁
同埋以前好多球員可能細膩技術上做得唔好,但係講體能真係冇得輸
ac green十幾年全勤
rodman打完場波仲可以去gym跑跑步機
講體能,嗰班人分分鐘仲勁過宜家d人
所以你地講到咩追唔上跟唔到,根本就唔一定會成立,你話呢d人冇進攻就話講得通,但係嗰陣進攻通常都係打2-3個人

再講,你地又好講唔好講jordan
人地生涯初期就係靠first step已經過第一個再衝入去硬入,後期就背籃再n擲玩死你,全個nba無人能阻
你睇宜家唔好講lbj,KI?D77? ant?prime 唔prime?
playoff打到越後,你地成日吹奏宜家都好堅嘅role player個個炒粉多過食飯,最後咪又係要球隊老大無限單打,仲講乜9 zone defense,但係KI又係俾brown單防收皮,d77包實晒都可以滲血就所以唔好講,強如ant都做唔到單天保至尊
jordan嘅公牛就係靠佢咁強大嘅單打能力打triangle贏6次,然後你地就最鍾意一句「宜家打zone defense」飛埋黎就完左
ant就係嗰球爆樽同埋d fadeaway 先俾人話似jordan
如果ant d無解fadeaway真係可以做到jordan咁個個回合都食硬你咁款...西岸一早搞掂左啦

我唔否認90s班友普遍球技係廢,但係防守端嗰陣真係又強硬又茅
jordan喺個個環境都打到咁,係真係神,明顯高兩班,比宜家嗰d都仲高一班
笑撚死,唔知既,以為防親MJ既都係DPOY

自己睇吓MJ 6冠,除左Payton,對位係乜撚野垃圾防守者
係嘅係嘅

lbj 隊友係垃圾,對手係神
其他所有人打波都係隊友係神,對手係豬
FOJ直頭唔撚敢去wade HOF 好大程度上就係佢去Bosh 既HOF個時人地多謝好多人致敬埋Kobe甚至乎講熱火個兩冠都唔提下佢 個鏡頭仲要係咁影佢尷尬到仆街臨尾3巨頭影相bosh都淨係同wade有講有笑無乜點so foj
沾狗從來唔睇波,同佢主人一樣淨係識CHECK MY STATS!
仆街啦俾你咁樣吹奏法
佢都應該好快有事
點撚解唔繼續吹奏黎明同曼聯呀?
你講嗰啲古代體能球員。 當然佢哋體能放到而家都唔會差。但係現代籃球講求嘅除咗體能之外,仲要有射波
識組織 協防。 而唔係你單防到一個人 或者暴力籃球就叫做防守。

Jorden如果你真係有睇嘅話. 而唔係淨係睇嗰啲所謂嘅high light. Jorden 炒粉炒到仆街。 特別去到play Off。
最出名93 年東決打knicks 成個series 先至僅僅四成命中 。 今時今日球星級球員,如果打個playoff 連四成都冇
轉頭俾人屌到屎窟都飛起

現今籃球角色球員嘅重要性 唔使多講啦 就係因為整體球員水平都好高 角色球員好多時候都能夠左右到最後勝負
當中要執行嘅戰術 複雜過以前幾多倍?
你淨係睇勇士 全部球員嘅無球走動。 以前邊有啲咁嘅嘢。最多咪係pnr

而家嘅球員五個位置都能夠射波 offside switch 可以變到好恐怖. 不停horns set. 球員 一switch 補唔切。 就俾人錯位單打三分 以前邊有呢啲咁嘅嘢 最多咪就係打bully ball 或者中距離拔蔥。。 今時今日依啲戰術 手風一起 一波流。就可以拋離你二三十分 打到你老母都唔認得
真係遭到反噬,佢退役後只會繼續被清算。依家最鍾意睇d退役球員講佢以前d衰嘢。
球場外仲有當年係澳門叫雞唔比錢搞到anthony去埋數嗰d蘇州屎。不過講籃球就就籃球論籃球,佢都係唔掂。
陳7同韋拿嘅差距一定大過kobe同MJ,你個對比都不恰當,收皮啦你😄
我都唔係鍾意占士但係你真係架硬嚟咗啲
我講事實姐,LBJ真係冇培養過新秀等佢成長一齊衝冠喔。更加冇陪伴球隊重建。但curry有,所以curry>LBJ冇問題啦?
呢啲步法真係得佢先做到咁無恥
建議去再進修下 thanks
好多貴古球迷都唔睇波,90年代同現代籃球係冇得比,進攻同防守都深化左,食物科學同傷患傷理都先進好多,MJ黎到現代籃球佢係會適應依家既戰術同規則,一樣會係籃球之神,但唔代表90年代既MJ同公牛會屌打現代籃球,咁講係睇少左現代籃球
唔識90年年代nba規則?
呢句中肯
Lbj體能有幾fit 大家都知
呢點我相信無人會質疑
事實上都從來無講過佢唔勁

問題係佢恨做goat做到出哂面
又用媒體吹捧自己
連自己都忍唔住口當眾話自己係goat嗰下醒神
到底佢憑乜嘢

靠左癡右癡先拎得4冠
真係見到都鄧佢開心
講jordan就講playoff
講新一代波又唔講playoff??
最後兩段
你自己睇返playoff
根本嗰d ball movement其實係係追到,只係平時season唔撚追咪俾d role player 喺零度位隊到以為好撚勁囉
你睇西岸
好明顯見到頭幾輪,真係追得近d,嗰班role player已經唔敢起手/打鐵
所以搞到變左要大佬單打>都打唔掂>輸

你要講stat咪講囉
首先jordan喺6場波入面
場均32分7ass 2.5stl...32分入面,場均10分係FT黎
jordan打外線都有40% fg...
咁你睇埋對家大佬ewing 都係得53% 嗰陣
打外線嘅jordan 得40%真係差咩?
呢個命中%正正就係反映左以前playoff個對抗性係幾強
宜家打底食餅食到100%都仲得啦
唔通ewing 7呎高打底得53%又垃圾?
命中%之外,jordan+pippen偷波數已經多過人地全隊加埋嘅一半,好未?

你咁講宜家d人打波一定好高fg%啦
啱啱final 都係得fmvp一個可以場場過50%fg(但係最後一場30%)
tatum都係場場4x%...係囉所以冇fmvp囉下嘛?
KI,D77 嗰d都係around 4x%,,差嗰場就3x,好嗰場就50
除返開其實around咪又係4x%,但係呢,呢四個雙方大佬都冇一個人可以一場射到10個FT...更講話入10粒FT...緊係啦下下step back 3 foul條撚咩

咩宜家d巨星真係好準咩?
我真心唔明你拎乜黎笑人40%fg喎
lbj 東岸拿咁多著數就唔好講
咁多年都唔知打過幾多個nba all team 對手
入nba all team 果d 都變成佢自己隊友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞