米高佐敦真係史上最強既nba球員

1001 回覆
476 Like 40 Dislike
無恥唔過班占狗咁都可以話佢冇問題
你班友真係痴線到底有冇睇波
一去到高強度比賽,現代籃球又咪係個個炒到仆街
遠嘅唔講,近嘅啱啱過咗嘅finals,你自己睇下兩隊射成點啦
而依家嘅高強度只係以前季中正常強度咋
同埋講咩依家現代籃球要協防,如果協防真係防守關鍵,就唔會隊隊都要追poa啦
當你有兩隻poa企喺出面,對面帶波入去都難,洗撚要咩協防詳情同樣參考今年牛仔點俾綠塞打爆
手風一起係好易追/拉二三十分啊,問題係要「手風起」啊嘛

講真18年lebron帶住隊垃圾入final都證明佢第二啦下話
我唔係好明點解而家啲人要不斷吹奏而家既nba係難係辛苦
根本以前就辛苦好多 上面重有個話kobe會適應唔到而家既打法
真係得淡笑
以前又要攻又要守
而家跑黎跑去 進攻就可以
點會重辛苦過以前
同埋playoff防守一緊返 你跑黎跑去既進攻打唔到
咪又係去返單打
根本而家就係無乜人精post up move
所以打法先改變
你試吓而家有一隊有個oneal
你估果一套會唔會擺佢係後備 換第2個射3分
事實係而家 無以前既人材 先變打法
近代最全能攻守一體既對我黎講得可愛一個,不過可惜長期大傷
歌手:黎明
足球:史高斯
籃球:MJ
MJ>Kobe>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>LBJ
18 勇打pelicans 4-1 打rockets 4-3 但係輕鬆橫掃cavs 你覺得東岸入決賽同西岸一樣咁易?
仲有18 騎贏無kyrie celtics都要7場 如果kyrie唔重要 咁唔通證明15年有無傷都係輸勇?
Kobe係得嘅
D人嘈就係嘈mj vs kobe啦
鳩比畀盡咪top10
lbj咁多人憎咪因為威脅到班貴古on9仔既童年偶像
73湧原陣再加kd
我去打都champ
kd係最終武器,用嚟對付某d人嘅盤外招:球證😜😝🤪
其實個分野好明顯,
MJ就goat無可撼動啦,但揀KB or LBJ,球員同教練多揀KB,媒體記者多揀LBJ。問題嚟啦,NBA係一項籃球競技職業運動比賽,咁到底係實際參與係其中嘅球員同教練嘅評價可信定係d可以收錢辦事嘅媒體記者up出嚟嘅評價可靠?

LBJ有投資呢d媒體,and甚至佢團隊有畀錢記者吹捧佢+佢經紀人都有份一齊造王架。
點解可以憎一個人憎到自己降智
咁呢個係另一個topic
想同邊個打波 想coach邊個 同goat係兩回事

喺goat呢個討論
kobe係唔on list

kb太有mj影子 比較起嚟
kb做到嘅 mj做得更好
湧狗幾多moving screen都唔吹
nba 都捧佢做皇啦
最記得新人果期 top10 至少有兩三球
求其一個快攻又上榜
Lbj 畀盡咪top20
16年騎士落後三比一情況下 銀仔直接介入球証 停賽green 之後一場明顯針對curry 吹雞 導致curry 六犯

另加lbj自帶雙標執法 例如一堆走步 不同尺度執法標準等等

占狗fans會話你知green停賽係佢抵死,但Queen打波變打人就咩事都冇
其實邊有得比,個打法都唔同
lbj係組織形球員,面對對方的防守佢要組織成隊去搵個進攻方法,用佢的iq同身體法令個plan成事
mj就自己成為一個屈機的進攻武器
好似nash同duncan都冇得比
咁多炒粉咁低效但 6冠
高效個班一定好多冠啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞