米高佐敦真係史上最強既nba球員

1001 回覆
476 Like 40 Dislike
冇計

超唔到mj就肯定

但其實好多人都仲放kobe 同 lbj 50/50
人類係講求進步
新打法會成型就係因為佢喺新舊交替嘅時代打贏咗舊嗰套
Lmao
我依家就係話
原子彈屌打TNT = Fact
睇任何客觀數據:
現代球員十成會屌打90 = Fact

唔撚係咩MJ黎到呢個年代會blah blah blah🤓☝🏻
係事實黎屌90就係比人神化哂
睇返佢地打真係睇撚到訓著
事情就係一項未完全發展嘅運動 技術一般
咁球童係咁用架喎
下下遞比佢 浪費精神
輕輕鬆鬆掉地唔洗煩
得啦得啦 總之現代球員喺以前打波就直接係用返現有嘅技能組 直接係用穿越時空咁樣去打
奧本海默喺諾貝爾嘅年代直接可以發明原子彈
抑或調返轉講 你嘅LBJ都未打過90年代嘅波 你點知佢會唔會直接flop得多得滯直接被活塞一拳打撚死 或者佢會唔會適應唔到90年代打法
LBJ做核心唔會差得去邊自帶體系易砌隊,MJ要識得配合要教練幫隊波建立體系,但砌啱咗隊波上限高過LBJ
唔係因為MJ係佢師傅同大過佢咩
FOJ係輕輕鬆鬆掉地咩?
條友不知幾曬精神玩尻個球童

仲話係咁用架喎
賤到
係呀,我意思咪就係話magic 實力勁過左敦

因為90年代唔可以
90年代hand check你都死啦
唔好咁啦
d小學雞唔知係邊聽番黎 90年代冇Double Team
POA重要嘅原因就係逼對方唔可以用單打,從而進入2打2/3打3嘅情況,跟住咪就係協防嘅重要性
再強嘅POA都唔可能阻止到一個PNR,只可以逼對方走入協防者嘅位置
綠軍做到嘅係tatum切斷d77同中鋒嘅connections 而brown又做到POA
算啦 姐係
A. 除衫掉地 5秒搞店
B. 除衫遞比球童 8秒搞店
邊樣省力
師兄真係真知灼見, 第一次聽人講MJ打現代籃球會打唔掂
可愛係現代都係超巨 MJ係呢個打法既極致會打唔掂
佢係就咁除衫掉地咩?分明就係玩尻個球童
leflop咁撚賤都可以撐哩下冇問題真係第一次見
kobe 身邊有 bynum
curry 有 kt
jokic 有 murray
giannis 有 middleton
duncan 有 kawhi, tony parker
mj 有 pippen
呢d歷史級巨星都會陪新秀成長練級 甚至犧牲巔峰等隊友傷癒歸來(jokic/ curry)
goat: lonzo kuzma全部cba 即刻攞去同我換即戰力
守唔到同唔守明唔明
kobe中期開始關鍵時刻先lockdown主將
常規賽會非關鍵時段通常守底角+協防
好心啦,我睇湖20年啦
ok 呢個係我睇錯「唔守」同「守唔到」
唔好意思
差唔多啦,好似kobe話mj係大過佢,係大哥所以mj要買單,總之就係kobe服mj
根本唔識籃球嘅先至會話lebron係goat
玩咪玩 最緊要狀態好贏波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞