米高佐敦真係史上最強既nba球員

1001 回覆
476 Like 40 Dislike
咁睇張伯倫勁啲
咁又唔係
fade away係佐敦
身體最恐怖要改球例既係shaq
打波打到好似跳舞咁既奧拉祖雲
助攻全能玩視野既係magic
隨着09-10賽季的進行,年老的奧尼爾進攻不復上季之勇,數據更是跌至生涯新低(場均12.0分,6.7籃板,1.2封阻),而且出場時間亦只有23.4分鐘。可是其龐大身軀及經驗,改善了騎士隊的禁區積弱問題。但他在與塞爾特人隊的一場比賽中,與格連·戴維斯爭奪籃板期間,導致拇指受傷。縱使在該季後賽復出,卻表現不佳(場均9.2分,6.2籃板,1.4封阻),更被對方公牛隊的正選三年級中鋒喬金·諾阿比下去(場均14.8分,13.0籃板,1.4封阻)。
MJ可以1個帶4件垃圾champ到先同我講冇組隊
0809連季後賽地板都冇掂到
你咪繼續講到騎士shaq好勁囉
近6年拎冠嘅球隊都唔同 以前都無試過幾年都係唔同隊伍拎,而唔係幾年都係同一隊波贏曬。
個人認為依樣野證明nba比起以前競爭大左好多
90年代出現咗幾多次三年冠?
之後零零年代 出現咗幾多?
一零年代後 兩年冠都冇乜 呀

相比之下輕鬆幾多? 用吓腦諗嘢啦。
根本就係越嚟越難。以前死撞爛撞 就已經可以話好防手
唔識打波嘅 只要大大隻隻跑得快嘅 已經可以話識防守

而家嘅防守技巧,你知唔知多咗幾多? 又唔可以掂到對方又要干擾到對方。

淨係講技術嚟講,以前嘅籃球根本就冇得比
而家嘅籃球完全講求係技術型嘅年代。
唔明點解d人唔可以齋讚MJ,係要乘機踩下其他stars
自己去睇下d英文原文新聞同前球員broadcast直播d片啦。你唔係覺得你自己比熱火總裁帕特·萊利,熱火總裁艾歷·史波斯查更加清楚嗰陣熱火隊咩環境啊嘛?佢嘅熱火前隊友Mario Chalmers被人問到LB J同MJ邊個係歷史第一人時,毫不留情直言聯盟冇球隊會害怕LBJ。比堤亞話佢打四號位但從來唔防守。
總決賽八分釋兵權咁無恥嘅方式逼wade讓出球權,都只有你家主子做到😄你家主子係去投靠已經完成組隊嘅wade同bosh,就憑呢一點LBJ都冇可能係大佬。WADE自己公開同意佢就係嗰支熱火嘅大佬,完。

佢吸血榨乾球隊未來,跟住就走佬係咪事實啊?14年輸畀馬刺wade同bosh都打算出年捲土重來,wade仲降薪,點知lbj轉過頭就走返去騎士啊。當時嘅熱火球員之一Norris Cole都爆料話冇人知道佢會走。
咪就係夾撚左你個leflop 先收皮囉
講撚左幾多次

上年人地就all nba team
柒撚左唔敢應?
咁olajuwon係goat
Horace Grant draft返黎
B.J. Armstrong draft返黎
ETC
其他人一係一早係度
一係平野
咁叫組隊?
正確啊
而家資訊發達 世界各地嘅嘅好手都會有球探去發掘
再唔係美國一個國家玩晒。基數好大咗嘅情況下 nba人數又唔係好大量增加.
被選擇嘅人一定係越嚟越勁 隻game一定係越嚟越難玩
贏完當下,重要比埋未來,洗唔洗比埋條命佢
ATV 既功勞
你講得啱
當年有奧尼爾既魔術真係屈晒機
但奧拉祖雲就係治到佢,玩撚到shaq謝
所以最強中鋒一定係火箭既奧拉祖雲
03年
04年
18年
21年
占屎季後賽地板都冇掂到
咁你就咪撚繼續講到占屎goat啦
係。
廢隊友就真,睇下佢d隊友同佢組隊前咩數據,同佢組隊後咩數據啦,全面下滑。證明佢霸咗隊友嘅得分甜點區,要隊友為佢犧牲。Love都要走去射三分,數據唔下滑就其啦?bosh個射波範圍又遠咗,數據唔下滑就奇啦?Kobe係讓出得分甜點區畀隊友(例如gasol),令隊友變得更好,自己消化d難打嘅波;LBJ係霸住甜點區,困難波少打甚至唔打。唔該認真睇下波啦😄
只係組團接近神級
實際靠組團先奪冠,憑咩同籃球之神比較
其實你柒撚左再打哩句 "你講得啱"只係更加柒
當年公牛出場, 係睇佢地點表演
20年miss4年
10年finals
你咪繼續cherry picking囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞