米高佐敦真係史上最強既nba球員

1001 回覆
476 Like 40 Dislike
佢真係咁自我感覺良好覺得係咁⋯⋯
憑佢五個戰術核心冠軍+王朝,5>4完。
咁有AD換你係咪唔換呀
好似勇咁唔要Barnes都要簽KD、之後Wiseman都放走左又係咪榨乾未來?
更何況冠又拎左,你講個班蛋散最叻咪Hart今年跟NY入左次輪
同埋你數未來咁多年都係得25年首輪係確定比鵝
咁榨乾左D咩
😄
都未L講LBJ呢條友作為湖人球員係塞爾特人主場下跪!賤唔賤啊?湖人球員,係最大嘅死敵塞爾特人主場花園球場下跪啊DNLM!
KOBE就退役嗰陣塞爾特人主動送一塊地板畀佢做紀念,有d人就連一d尊嚴都唔要啦直接下跪。
得分第一比你當空氣
有3冠都係oneal carry,憑咩
佢為左搶鏡頭咩都做得出架啦
自己睇我個長reply啦on9。打籃球淨係睇得分?鯊魚再勁,kobe成長前佢有冇攞過總冠軍啊?兩個全明星隊友同佢一齊打,結果被馬刺剃光頭橫掃啊。前一年輸畀爵士。冇認真睇過嗰幾年嘅波就唔該睇番d比賽重播啦。鯊魚同kobe係互相成就,鯊魚自己親口話過第一冠靠佢多d,第二冠靠kobe多d,第三冠大家都做到應該做嘅嘢。NBA官方介紹係OK湖人王朝而唔係鯊魚王朝。

唔通你呢d垃圾識籃球嘢多過鯊魚本人或者係nba官方?冇kobe鯊魚衝唔出西決啊知唔知啊。鯊魚配Hardaway呢d極高天賦嘅外線球員唔得,配Nick Van Exel+Eddie Jones兩個全明星水平嘅球員都唔得,係要配kobe or wade呢d歷史前三嘅外線球員先攞到冠軍證明鯊魚自己嘅優缺點都極為明顯,如果有心限制係可以壓制到佢㗎。唔該唔好神化鯊魚啦。
計老年體力leborn勁好多
不過應同科技進步有關
睇片佐敦雪加飲酒唔算太戒口
佢啲fans笑mj輸畀bird
明明占士連Dwight都贏唔到, 組完三巨頭又輸畀dirk, 第一年去西岸冇superteam 連playoff都入唔到
刷分邊個唔識?大比分落後都要鐵血上籃,唔投三分因為會降低命中率。超過天勾個記錄,球隊落後嘅情況下仲要慶祝+搵camera,笑大我把口。

NBA,冠軍先係一切。MJ幾時吹自己得分王?佢只會話自己有六枚戒指。
早期係,但之後啲雞我覺得有啲偏向MJ度,所以唔好以為剩係而家啲星先有球證幫
大佬呀
睇片都見到啦
kobe有其形,都有神髓
但係好明顯fade away jordan係彈後多一個人位
身體條件根本唔同
kobe頂盡做到jordan7-8成功力
都已經09-10贏兩冠
刷分邊個唔識
但係渣巴個記錄到而家先破到
仲要lbj仲未退休
4萬分都嚟緊
就係講緊一個唔係打底嘅人做到51% efg 即係話佢高效
你又斷章取義淨係拎efg就代表勁
會鍾意得垃圾LBJ嘅你預佢哋咩質素啫,係咁上下
成日話依家球員幾勁幾有技術
笑鳩人以前啲比賽得70幾分

到Playoffs防守一上對抗就收晒皮
咪又係得70幾分 仲未計依家可以無限走步
所以 咪話咗10之後冇攞過囉
因為10之後已經屬於 現代籃球時代
講求極致嘅速度 長射 空間
跑都跑到你腳斷啊
10之後kobe已經唔掂啦
仲要傷埋腳

根本唔係打法問題
宜家下下面框撞唔到入去就要搵人傳,一係就9射,仲要可以012都入唔到去
Jordan 冇俾人Double Team?
咪就係話 現代籃球下 d 古法已經打唔掂
勉強同極快嘅球員跑。最後咪斷咗囉。

現代籃球變化咁大 要求球員下下跑成2 300米來回
之後就要射3分波 仲要四成命中以上。1秒出手時間。
其他時間就要防守 追人

你叫kobe mj 嗰啲點打?
00 年代都仲叫做適應期。10打後嗰啲真係現代籃球
全部打Money ball theory
Pippen 冇錯M J更加係咩都唔係
呢個唔使假設
唔好咁啦,有班柒頭到今日仲吹奏緊陣地戰,one on one
阿媽係女人
地球有地心吸力
佐敦係籃球之神

鐵一般嘅事實
冇得拗
白痴仔,eFG同打唔打底有乜春關係?steph curry eFG係 61.8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞