覺唔覺啲環保hater好7嘈

803 回覆
171 Like 1880 Dislike
你覺得嘈因為你同主流意見唔同
佢一個月唔洗褲&沖涼只係一分鐘,唔好成日以為佢真係唔開冷氣ONLY

而且個問題唔係林超英自己做到幾多野,而係佢冇好似你地咁夾硬逼人去做

環保根本唔可能SET死一條標準去要求所有人跟,大家各有各去做多一步就OK,但而家你地就逼人一定要去跟你地條標準去做,所以先有咁大反對聲音
你不如話你同主流意見格格不入,想做獨醒撚
唔逼人做咪係佢敗筆,明明有權力去訂標準and 立法,更加應該逼人做

各行少少咪而家咁一事無成囉,你睇其他留言,如果冇搞到佢地,佢哋會知環保係咩?
係未有呢D擾民政策之前,有幾可聽過反對嘅人叫環保人士唔好生仔=環保

而家係邊個極端點著火頭逼人先唔該諗清楚

你逼得人地去跟你條標準去做,就應該有心理準備人地都會照拎返人地條標準要求你去跟,唔好一邊逼人跟你果套,轉頭又話人地極端
不嬲都話主流弱智多
唔稀罕喇,我寧願你地醒過我喇梗係
問題係,而家叫你跟既只係基本,你嘈乜7呢
唔啱呢個社會嘅嘢就唔應該係呢個社會做香港不嬲係經濟為主導,禍害經濟嘅嘢就唔應該採取
電都係百幾年嘅科技
你試吓唔用電先再講
其實政府喺北部已經諗住剷左個濕地起樓啊,咁你開心返啦
你試下先啦,唔好喺到嘈住晒
你覺得走膠係基本啫,我覺得唔基本啵

唔講生唔生仔去環保,就只講公共交通工具,點解你唔去叫班高官同有錢佬跟返我套標準去坐公共交通工具響應環保?

你覺得塑膠難分解影響地球生態,我都覺得果班友坐私家車排放溫室氣體好影響地球生態,坐公共交通都係好基本野,但你地環保人士唔會去提倡叫果班人去做,因為佢地係科水俾你地嘅老細

所以講到尾其實都係為你自己利益only,唔好講到自己咁大義為地球
我會呼籲阿,真係有啲老細鍾意踩單車返工,但係人地唔使準時返先得啫,叫你做又瓜瓜嘈架喇

溫室氣體都係要減,但係都有方法做carbon offset,plastic係暫時無解
塑膠就立法
碳排放就呼籲

雙重標準嘅極致
你生存緊都好撚唔環保,幾時去死撚左佢呀
正苦開每一個會都係用白紙黎做開會文件,每一次開會都要印起碼半箱a4紙,多文件起上黎印一兩箱紙唔出奇。

但每次開完會用黎filing既文件,只係得一兩份,比盡都係file4-5份文件,其他拎去碎。有數比你計,每個月最少開幾次會,果度起碼用左起碼10箱以上既a4白紙。正苦有咁多個部門,你覺得一個月/一年要用幾多白紙呢?

我想問如果樓主咁著重環保,點解唔話正苦先呢?而去屌人做咩唔環保?好不解樓主咩心態
你強加別人都你都影響所有人,自己鐘意食屎都得,唔抵得人有燒鵝食,就搵無張限個歪理迫人地食,非常自私。
識班師傅日日要係南灣豪宅地盤開工,
距離最近既便利店或餐廳要行20分鐘去淺水灣,
來回8個字,
一小時放飯如果去餐廳食飯只有20分鐘時間,
最平既選擇係75蚊叉蛋飯,
未計好似今日咁落狗屎來回餐廳無瓦遮頭。
地盤無微波爐無得叮飯,
只可以靠飯車,
地盤洗手用既水亦唔方便/唔衛生去清潔餐具,
佢地唔靠即用即棄餐具可以靠咩?
飯車本身啲飯已經半冷不熱,
而家仲要配埋啲用兩用就壞既餐具,
結果就係個個食半盒食唔到就掉,
有無諗過啲飯餸食半盒就掉仲唔環保過俾正常膠叉羹佢地食埋個飯?
同埋你估食半盒飯佢地飽咩?
隔兩個鐘肚餓就去買可樂汽水返黎,
啲樽飲完就掉,
再多左樣垃圾,
本身只係一對膠叉羹,
而家變左半盒飯+汽水吉樽,
咁都話環保左?

唔係人地巨嬰你好理性,
而係火燒唔到你所以你未好似巨嬰咁喊虎喊忽姐,
你落地盤食下飯車飯盒配爛紙羹食返一兩個月睇下你會唔會咁理性?
因為其實佢係只顧自己唔會諗人哋嘅人,但弱智左膠上身,又再扮大愛又要扮環保。
人地就無駁拆過,用左最環保既方式直接BLOCK鳩樓豬

點解樓豬俾人BLOCK你要衝出黎柒?
啲環保撚仲on9啦
講黎講去都淨係識講"你唔撚識帶餐具?"
入地盤同啲工人講丫嘛咁撚叻
以後派飯俾露宿者果陣要講埋呢句
啞撚左啦個傻閪
樓主住係溫室佢不食人間煙火架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞