覺唔覺啲環保hater好7嘈

803 回覆
171 Like 1880 Dislike
點解科技咁撚進步
都攪唔掂啲膠嘅?
熱塑既膠夾硬燒晒佢係ok,但係甲烷排放超高
文盲又賴我,幾好笑
開始語無倫次,你睇下面幾位青山走犯
齊走塑,會否十卜用避孕套犯法
個個返工有得堂食有位擺自備餐具?
屌 宜家幾乎冇哂油渣私家車已經夠慘
連私家車都禁埋好難搞
智能電話都係普及左十幾年 建議樓主快啲扔咗佢
1 或者要補貼環保商研發平價待用品。呢個政府應該有support過環保初創之類,但係而家都應該做

2 好似係話之後階段會推行/立法,但係如果搞呢個就真係會崩潰,因為除左前台你遇到既之外,back order 嗰啲大貨都gg,要慢慢諗好先搞

3 你比較一下其他塑膠用品,呢個已經最少影響。佢同期有搞其他派對同衛生即棄用品,只係冇人講。其實政府只係抄人地歐洲啲政策。

4 佢得回收量有計,實際再造量都冇實數俾到,我搵啲ref都係外國。

5 膠袋徵費? 我真係唔知,可以搵下

我唔係做環保機構,亦都冇心做推廣,我純粹想證明,呢到有一大班人見到咁多fact 同資訊就選擇做鴕鳥。我幾有信心,正常思維嘅人,見到現實情況應該幾難做到“環保hater”,唔幫忙都算,唔使話要特登做自私嘢喇。
重覆既廢話已經用之前啲pin 駁晒,你邊隻眼見到有個point會拗得贏我

眼殘可以去睇醫生
信?

我擺埋facts喺你明前
你見到有人可以擺個耶穌喺我面前?我想見識
笑撚死

駁唔到當自己拗贏左
飯後甜品
眼你老母臭閪殘咩賤種
淨係頭嗰幾個你已經冇撚駁到啦
不過算啦 你繼續活喺自己世界啦加油
連登先係你主場
現實生活咪又係一件垃圾
繼續喺庇護工場流口水
見到樓主嘅pin講到紙餐具
請問紙餐具唔落coating點用嚟做餐具呢
落得coating其實都係用緊膠咋喎

請反駁
外賣會導致經濟減慢,你可以開科經濟學去研究吓

證明有神 ,thx,我知係邊個人發明啫
唔好妒忌啦
你發言太廢我前幾round自動skip咗啫
你日日呼出二氧化碳,係咪應該快啲死?
自己講一個point出嚟但冇根冇據
然後叫人去研究下 真係cls
淨係我上面幅圖都唔敢駁
同你呢啲垃圾嘈交真係好冇癮
正常辯論有來有回
屌你老味俾我串到一棟都冇
覆埋你呢個cm就算鳩數唔撚再睇
嘥鳩氣
環保撚:千字文
香港人:關我撚事呀

環保撚:!?!?
其實真係素食嗰班冇你咁柒

茶記無素食配搭你真係戇撚鳩,
淨粉麵、淨飯、烚菜炒菜、雜菜煲、羅漢齋。

我以前舊老細係印度人,就係素食撚,
搞party、搞聚餐都係照叫到成枱肉,
因為佢明白無撚理由係全村人就佢一個

有次佢吹雞我地入鯉魚門食海鮮,
咪又係自己order碟齋幾個食齋印度人自己食,
最撚緊要係大家開心、聚埋一齊食,
一餐半餐差少少有咩所謂,最緊要感受到香港文化、成班人開心
總結左樓主講既所謂既反駁
其他人:你著既衫,褲鞋等等全部都有膠喎
樓主:你識唔識架? 分好多種膠架,有熱塑性塑膠,pet…etc
其他人:咁係咪都有污染環境丫?
樓主:..係囉,但係你輸左,我拗贏左
其他人:咁點解你唔屌其他造成環境污染既源頭?例如大國工廠,膠生產工廠,有錢人d每日碳排放用量等等etc..
樓主:你班hater cm我都廢撚事睇,我又拗贏左喇,開心仔
其他人:淘寶d包裝膠,中國每日市場用膠袋量咁多你又睇唔到?
樓主:政府唔禁佢關我咩事? 我又拗贏左喇

回應下啦屌你老母
順便問埋
如果外賣買塊扒食 你啲傻鳩紙餐具又冇撚用
咁係咪叫人自備把餐刀出街切?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞