覺唔覺啲環保hater好7嘈

803 回覆
171 Like 1880 Dislike
抺乾淨返屋企清潔點唔衛生法 你試過未先 接近油都無
自備膠即棄唔環保 佢提供膠即棄俾你就環保
即係你都支持環保唔用膠餐具

你講得好好呀
無話做唔到㗎
宜家就同你分析有乜因素係唔想做囉

幻想到去買到外賣又唔可以去到堂食嘅
你唔好諗到做職業司機咁折墮先得啦
上星期新聞先有個司機話大把錢 抄咪抄
喺任何社交平台同連登post都係講嗰3幅被

“你啲人出世就最唔環保,推廣環保做咩?”

“紙刀叉一用就爛點用?”

講事實, 同埋你 D 撚樣真係駁唔到呢 D 論點
我一直都係分析緊點解大眾唔想做呀,你依家先理解到咩?! 如果有產品做到以上四大因素,大眾咪會用囉,做唔到的話,大眾咪唔會用囉
所以話唔係求其有件野勉強做到少少大眾就會用囉,你用條蔥都可以當飲管用架,夠晒環保,大眾唔會咁做/用咋嘛

去外賣同去堂食個情況有幾唔同你幻想唔到咩? 定坐得冷氣房太耐限制左你既幻想?? 所以話你夏蟲不可語冰囉

職業司機去餐廳門口停車,落去買個外賣,等幾分鐘或返上車等,夠鐘就拎外賣,再駛去可停車地方食
落車入餐廳堂食? 睇唔住架車,一個唔該出返黎盛惠 $320,尤其依家政府咁等錢駛,政府又可以多謝環保L喇

上星期新聞果個司機放左上網咪俾人笑囉,你唔係咁認真信下嘛?!
咁我宜家咪話俾你知唔係做唔到囉
一堆藉口 自備餐具就係替代
你答到我抹乾淨餐具返屋企洗得唔得未
其次自備即棄餐具得唔得未

係都要老屈啲司機堂食唔到
宜家唔泊得車㗎咩
咁係咪揸車嘅人就堂食唔到飯呀

有個司機出嚟講你又話唔計 算撚數啦你

咁就要quote 呢兩本書😂😂
#699 頭兩句咪答左你囉,擘大隻C眼睇清楚先講啦,唔該

就當果個司機無老吹,香港有幾多個咁既職業司機? 你不如話個個都打風流工,賺錢買花戴啦
你要繼續自己呃自己,活o係你既幻想世界,真係無人阻止到你

真係覺得同你討論落去都晒時間,只係為爭論而爭論,無視現實
#701咪覆左你唔會唔衛生囉
你隻屎眼一定睇唔到

你咪無視緊現實係好多揸車既人會堂食囉
慢慢活係你個揸車無得落車食飯要買外賣食既幻想啦
成日係度幻想乜乜乜唔得物物唔得
又唔想乜柒乜柒
我夠唔想睇到成班ON9無咗隻膠叉好似過唔到世
成個cry baby咁啦
柒頭皮
會有咩情況
你平時出街見唔到?
定你環保到唔出街,同世界脫節?

建議你試下落街行下
認識下你住緊地方
偶爾見到警察,關心下佢哋有無叉係身,有無叉用
真係見唔到喎 咁你答我囉
記住係答我有乜人係一定要坐係街邊食而又準備唔到餐具架喎
軍裝就返附近警崗警署食既 咁有無叉呀
你要人類存續嘅慾望lor,我想人類死清光wor

最好全世界死撚曬咗無曬人類就最環保啦。仆你個臭街最好聽日全人類死撚曬佢呀

唔撚係有你呢d自以為環保嘅仆街,地球會病咩,點撚解唔快少少污染完地球等佢自我調節ar。

地球無咗你唔會滅亡㗎傻閪。環保唔撚係對環境好,係對你自己好咋 dllm

1700 dislikes
係咪失憶唔記得自己最初問乜呀? 你問:「不如你講下有乜職業係唔可以堂食到」
我只係答你,係會有難以堂食既情況,無講過個個職業司機都係咁,亦都無講過無得落車,自己講完就覺得人地講過,自己之前講過既野又唔記得,你好有做香港高官潛質呀,快 D 去申請做官啦

現實係依家大家俾呢個所謂環保政策搞到民怨沸騰,係一個不能否認既事實
你唔想睇到大眾講感受,你咪唔好睇囉,無人迫你睇,反正你都係無視現實架啦
現實唔係大眾唔想環保,係現有配套同替代品都好多 unfavourable 因素呀

配套做唔好 未能講環保
最撚嘈係死全家嘅環畜牲
on9 無講過個個司機係咁
係囉 咁點解有d又得既呢 有d又唔得咁特殊既 咁即係做唔做到呀
死柒頭係度幻想揸車無得堂食 講出嚟唔笑嗰下好野
咁日日總有人揸車揸到瀨屎既,咁係咪代表揸車就無得屙屎呀
講無視現實咪你班人囉,有咁多替代方案都要扮見唔到
都未計有班人一早走晒餐具
我夠唔想交稅添啦 配套未做好
配套做唔好 自備餐具你想有乜配套呀? 搵個人餵埋你呀
你街又唔出
新聞又唔睇
連google都懶
無知但又串柒柒
正正就係環保撚寫照

圖都搵埋俾你
咁你想點? 有咩高見?
連你唔想交稅呢種風馬牛不相及既例子都拎出黎試圖比喻,技窮到咁
其他 point 都以偏蓋全,回答你都費事,膠都費事派
我屌你老味 原來係咁 笑撚死
咁咪即係有個位準備好囉
成個棚都搭到出嚟你同我講準備唔到餐具
你都幾撚搞笑
佢地會叫你去停車場
所以我上次都同呢條友嘈 嘈嘈下都廢事嘈
佢諗埋啲野同現實脫勾
撚有個個的士司機咁好搵咩
為嘈而嘈
學你呀嘛 配套未準備好咪唔想囉 唔想做一定乜都未好架
你答撚咗抹乾淨隻餐具點樣唔衛生未呀
有d司機揸車食唔到飯就代表唔可行做唔到, 依d咪以偏蓋全囉 柒頭
泊車唔係車位 唔係停車場係乜呀?
搵六萬銀 但你唔撚用腦?
完全同意,條友係為嘈而嘈,我遲左少少先發現
依家膠都費事派
當一個活在自我世界既人,再無實質論點,再無法理性討論,詞窮技窮,就只識得不斷人身攻擊
你叫個搵食的士佬食餐飯去泊停車場
去個廁所有時都比人320
做人唔好咁離地啦
點解你覺得搵6萬好似好多
見到啲環保撚出呢個post,我而家更加堅決地唔支持環保,日日浪費日日曬多幾多支飲筒,未用過都抌落垃圾桶,抌落個X餵啲海龜 但係我唔嘈OK?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞