覺唔覺啲環保hater好7嘈

803 回覆
171 Like 1880 Dislike
唔需要睇內文,直接負評
1.我唔知你重複啲冇意義嘅嘢做乜
依家係原本用緊果隻好地地 唔比人用
轉做紙 咁樣係咪將膠餐具呢個option拿走?
係呀你話仲有得自備
總之膠餐具呢個option冇咗
迫人用其他option
然而紙餐具唔work 姐係迫人自備
令其他人食飯要做多一樣功夫
畫公仔畫出腸啦明唔明呀?
定還是你想同條傻鳩一樣講咩”冇人迫你食飯”果啲鳩嘢

2.你完全冇撚覆過
粒粒字都寫到清清楚楚唔知你唔明啲乜
依家就係你唔撚比人用吖嘛
咁你係咪有責任去比番個可行嘅替代方案?
而唔係啲傻鳩紙餐具?
唔好講乜撚自備啦
要自備同佢提供餐具根本就兩樣野
你要諗嘅應該係佢仲可以比乜嘢餐具比人用
紙唔得嘅仲有冇其他
又或者有冇啲好少少嘅紙餐具
如果冇就收皮啦好嘛

3.呢個我廢事同你爭論 冇意思
同啲我不是鏡粉一樣
嗱嗱嗱 現形啦
一駁唔過人就人身攻擊話晒覺得個措施麻煩嘅人係社會垃圾
嗱你哋選擇要同市民對立就自己承擔返個後果
Btw你班環保塔利班真係惡撚過狗
表達意見話你哋啲垃圾措施擾民就叫人去死

下面又重複唔知你做乜鳩
無膠餐具唔會食唔到飯㗎
問題係你班友立心不良玩鳩啲人姐嘛
同你講做地盤唔方便,冇水洗之類
你就話人係揾藉口 姐係唔順從=藉口
你當人奴隸呀?真係以為自己塔利班呀?
然後你死你事冇人叫你做低能工blablabla
咁有冇諗過其實多數人都唔係好似你哋咁
依家你仲咁撚黑心
咁你唔撚尊重人時 人哋咪唔會尊重你囉
好啊咁我咪唔撚跟囉
你要推紙餐具玩嘢吖嘛
我咪照買堆膠餐具係都要用膠餐具囉
冇意思㗎 你一來就心地唔好 咁咪冇人服你囉
好簡單姐嘛個世界

你以為人地冇腦咩?你唔好咁自大啦
點解同你講話唔方便?
點解唔係一來就”我出去買定膠餐具唔跟你玩”
因為人地唔撚係一來就想同你地作對
講出來就係想睇下有冇方法解決
可以大家開心咁囉
咁唔係吖嘛 原來你班友良心又冇屎忽又冇
係你死你事嘅
仲自己冇腦到人地好心少少就以為人地冇腦
你死你賤咁 咁環保嘅嘢咪你死你賤囉
咪繼續你有你哋吠 我有我哋生活
可以收線㗎啦
同市民對立
講到我唔係市民咁
我聽到好多聲音支持喎

哦 即係食到啦
做地盤無水洗 答過九萬次

唔洗餐具住係唔洗死嘅
宜家咪俾咗好多方案你解決囉
係你要扮睇唔到 唔知 唔得之嘛
如果無隻膠叉你諗唔到點食飯嗰啲
真係唔好意思
根據物競天擇 你係需要過身㗎
話咗叫你唔洗覆啦柒頭
總之舞照跳馬照跑
你要玩嘢咪同你玩撚大佢囉

真係唔洗覆 我覆埋你今次就block柒你
我覆唔覆唔係你話事㗎
Block咗喎 嘩 你咁做我唔會好驚㗎
好似你依啲廢人
咪扮下鴕鳥
繼續精神勝利下囉
1 除左紙同自備之外都仲有好多方法
2 你點證明唔work?當中有product 唔代表全部都唔work
3 潔癖個字係你講既,環保撚唔係我自稱既
啲柒頭好好笑
餐廳以後唔賣雞肉叫你食牛
你就話無牛唔係雞肉
快撚啲賣雞肉俾我食 如果唔係你就係難為我
「咁你自己煮囉 」又唔得 一定要你煮出嚟賣俾我食
唔撚係要你駁呀
叫你比方法呀柒頭

1.仲有好多方法姐係乜撚嘢方法呀?
2.當中有唔少product唔work喎咁你點處理呀?
3.你話你唔係環保撚又點
我問你係咪環保撚有個撚字就代表麻煩同唔正常呀
咁係咪佢哋叫環保我哋suppose唔應該理?
再畫公仔畫出腸就係
無論潔唔潔癖都係人 點解就可以冇人嘅待遇先
環唔環保撚都同樣係人 你要人聽你講 點解就可以唔洗聽下其他人嘅聲音?
學咩人上網, 用電腦?
行路記得要著草鞋
佢真係答咗你,佢話唔環保人死先有效益啲,即係叫反環保人死先,佢就繼續生存
所以用紙餐具都係叫全世界用,環保撚就賣餐具fat fat
環保撚繼續開冷氣就係必要時開,其他人開冷氣就係唔環保
環保撚就係最撚自私,為達到目標犧牲其他人
環保撚唔該埋自己落樹底為樹木提供養份,你做咁多年人已經排放咗好多二氧化碳,環保撚應該為咗自己存在係呢個世界而感到羞恥地球已經太多人,為地球着想唔該快啲同所有環保撚一齊殉道
禁唔到有錢人渣靚車坐私人機走去管窮撚外賣
環保撚賤過狗
果D金主嚟,點會禁佢地做乜
又嚟環保唔應該呼吸
悶唔悶啲
就係因為要生存先講環保
頭「三幅被」冇駁到

講膠果part 在座咁多位邊個唔係呢百幾年嘅人?用咗之後生活質素提升幾多又唔講

唔好發瘟啦 而家問題係一刀切完冇alternative提供 之後仲喺到撥火 唔好同我講自己帶呢啲bullshit 孭啲咁嘅嘢出街你都on99
你點比較有冇提升?100年前你生活過?

唔帶冇所謂既,又冇人逼你食外賣
睇pin,係應該將反環保既去毀滅先符合成本效益
你成日踎係街食外賣㗎
點解要孭出街嘅
我就係要用現有方式生存先唔環保
你永永生存但用土著方式生存不如人類文明滅亡算啦
無咗人類地球一樣繼續生存
人類妾想逃出大自然法則想永遠續存本身就係自私,大方啲承認環保先係自私啦
可唔可以自私地生存又去環保
做人唔洗咁極端嘅
你玩單機啦
環保從來都唔係一步到位,雪櫃都係制冷氣,咁係咪必要要開?
而家禁即棄膠只係冰山一角,叫你行撚咗半步就瓜瓜嘈,人類1社會仲有幾百種膠未開始停用
返office工唔洗啫大把工要食外賣 清潔工果啲要人帶住份餐具出入垃圾房

你係要覺得100年前嘅人生活方便過而家我冇計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞