覺唔覺啲環保hater好7嘈

803 回覆
171 Like 1880 Dislike
因為你要用冷氣, 咪無屌人囉傻鳩
傻閪環保撚,叫你做土著都唔撚柒答我啦
十萬年前有人類嘅世界靚,你咪去做土著囉,依家啲所謂文明,科技,工業都係破壞地球架
講咁撚多野仲用電話電腦上網,要用電架傻閪
多謝你減少排放我又可以較低一度冷氣
你每分每秒呼吸都排放緊二氧化碳,可唔可恥?
環保撚請退出連登
用電好唔環保
一早覆晒喇,大把on9排先過你入黎俾我屌到反肚躝返出去,圍爐覺得自己反環保好威威喇
無講因為能源同膠係兩個議題,本身係講緊政府而家政策

日常生活我當然有喇,一涼啲就返學返工都想熄添。弊在好似你咁嘅傻閪係多數咁無計啦,又未立例,都係要就大家㗎喇
大把人講係推行問題啦講講下樓主咪又發脾氣

樓主態度就係總之你班人就要用極權手法逼你「支持」環保

與其收稅倒不如大力補貼研發代替品+補貼商家買代替品
個核心概念就係要令市民/商家唔用膠係有著數,回收一公斤膠得10分嗰啲所謂獎勵措施就算吧啦都好意思拎出嚟講教細路都係做啱有獎啦,而家就當啲市民罪犯咁唔跟你玩就罰或者咁講,政府淨係想用最低成本逼你環保(成本轉嫁左俾市民)。
ON9 九唔撚搭八
你睇返上面,認真討論嗰啲,我撚有屌?

1 無獎勵又係你話,有喇你又話唔夠冇用。其實政府立法可以好簡單,淨係諗懲罰已經夠管治。佢肯諗獎勵機制只係額外,等社會冇咁難接受(無諗過做咁多年冇人知啫)

2 其實無論咩措施最後都係有成本轉嫁市民,因為每個人喺呢個世界都係stakeholders,當然都有自己既責任要付

3 我話要極權嗰d係撚啲傻鳩啫,你認真討論我會認真駁斥。一入嚟叫你死、叫你唔呼吸先係冇雙標嘅我撚使尊重?
你講野冇邏輯,我緊係搭唔上喇,訓喇柒頭
雙標柒撚左又唔撚認,
講埋晒D其他九唔撚搭八嘅野,
收皮啦
一邊開冷氣一邊叫人環保嘅環保撚
外國全部都可以用塑膠
而家香港都唔係全面禁用塑膠
屌你老母環保撚
能源消耗,ozone deplete,用膠,斬木等等係唔同破壞程度,有分可以修補抑或冇。冷氣已經有辦法做到能源消耗最低且少破壞臭氧層(本身都係立例禁,你成本都係增加咗),咁呢樣當然同膠係兩個標準。而且我冇唔叫人減少用冷氣喎,只係呢個post本身講緊即棄膠所以冇叉開講其他野。

你整啲紅字但係講野無sense係冇用架喎,只係自暴其短咋柒頭
Pish
畀多啲機會大家block鳩樓主呢啲環保恐怖分子
佢哋睇黎係完全冇任何關於膠係點黎,同埋會點去既基本知識,我晏啲得閒補篇長文,解釋吓我知道現時工業/香港回收業係點運作
我屌你老母
你冇覆我果個喎,弱智
咁鐘意環保點解唔死撚左佢先,生存緊都唔環保呀,環保撚
上面pin講咗喇柒頭

個個弱智發言都覆一次我咪好唔得閒

陣間又俾人話嘥電 嘥數據(背後維繫機制)去覆啲on9阿
覆未,垃圾環保撚咪撚深潛
點解要唔支持環保的人死先?
環保撚唔係要支持環保咩,叫啲唔想環保的人去死先,忽撚夠未呀你
環保撚真係弱撚智
“點撚樣玩鳩你呀,
咪唔撚柒食囉 咁撚有骨氣 有人揸枝槍要你食飯呀?”
你條傻閪咪引證咗係中意玩鳩人嘅柒頭皮囉
講多錯多都唔知你做乜鳩
姐係人一定要食飯
依家你專登玩鳩人搞到人食飯都有困難
仲喺度話”咁有骨氣咪唔好食”
你呢頂人咪心地唔好囉咁樣為難人
解難能力人人都有 問題係個難係點樣形成
依家個難係你班冚家隡無中生有嘅
仲叫人自己諗辦法解決咁撚不負責任
咁都唔撚屌得 仲有天理嘅?

屌撚埋你祖宗十八代都仲得啦柒頭
同埋做人最緊要就有良心
你班傻鳩就冇嘅 屎忽又冇
似係你哋冇資格生存多啲喎
傻閪樓主比我屌撚到深潛笠水啦
好似你依啲廢人真係好好笑
日日係度怨天怨地 話人難為你 咁你快啲去死啦 咁辛苦
正一社會垃圾
我問你呀 無膠餐具係咪食唔到飯呀你老母
你答啦 柒頭
人人都有難處我夠知啦 屌你老母
就係講俾你聽所謂難處係廢人諗出嚟嘅藉口嚟㗎囉
做人有良心梗係緊要 但都要有埋個腦
好似你咁所謂有良心 但用屎忽諗嘢有撚用咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞