覺唔覺啲環保hater好7嘈

803 回覆
171 Like 1880 Dislike
自我中心到
點解一定要禁膠先,碳排放講咗十幾廿年,我唔見你地支持禁私家車啵
你覺得無提升你咪近100年先發明嘅野一律唔好用囉
首先唔好再嘥電上網先
點蠟燭,唔好開燈,冷氣風扇唔好用呀
生火用柴火啦,或者火水爐,不過都要砍伐樹木同用石油製品,建議食生野同食素
衫買返100%綿質/羊毛/麻質衫,千祈唔好有polyester喎
鞋着草鞋或者直情唔好着啦,波鞋有膠,皮鞋耐啲歷史,但用動物製品
又有碳排放,製革又污染環境,就算對用到十年都唔應該着,因為以前人類未發明鞋都係咁生存
將支持環保嘅弱智環保撚埋落泥度先最環保喎
咁撚支持環保自己唔死先,叫乜撚野支持環保呀,死傻閪
真係問你有乜情況係要孭餐具出去喎
野餐 地盤清潔呢啲冇office嘅工 夜晚落街食宵夜 舖頭冇堂食 趕時間買上車

唔通用啲閪紙咩 又致癌又絕育
1 屌你自己爬文同上網search丫好無,“環保即棄餐具” ,試下唔好做伸手黨

2 咁你應該叫餐廳唔好用嗰啲喎,佢哋你證明到係市面上9成唔work啫(有毒嗰part ,其實同膠製品不相上下所以唔算係一個有力point,but 當然可以搵冇毒既製品)

3 無任何環保人士叫自己環保撚喎,你自己一相情願覺得環保人士有問題咋喎,其實任何人都可以係環保人士,多大程度咁解。
而潔癖就係你自己講既,我話返你聽個字既定義就係解佢有心理病,咁你點可以用黎論證飲筒係必須?其實佢可以飲熱飲,可以用竹可以用鋼,根本你自己set咗d啦limit 跟住就拗話某啲行為/物資係必須,但係其實世界/法例冇limit過佢。

算喇,你越拗越顯下限啫,block咗我算喇
其實你都冇乜資格講喇,唔支持環保都算,打正旗號話要反嘅其實咪已經係自私囉
得,今晚講,會有文解釋膠既問題。
當然,你都可以自己research吓點解佢係頭號污染物。
又係滑坡,嚟黎去去都係得呢啲point,睇pin喇屌咗喇
野餐咪自己拎囉 你知會野餐都會帶張墊掛
地盤清潔依啲無office嘅工唔係唔拎袋返工㗎喎
其實佢地都有個地方休息
你知佢無堂食 你又要係街食 你係屋企落樓 咁你可以準備到㗎
趕時間買上車?
即係有自己車咪有得放餐具囉 你可以放即棄都得㗎
邊個話反環保 你都痴撚線 明明就係你將用啲爛鳩紙同環保劃咗等號

冇alternative又擾民嘅政策係唔應該盲撐

仲要出嚟死拗爛拗 又話支持獨裁又剩
樓豬環保到自己死𠹌咗,駁唔到你
帶呢樣帶果樣 我話唔記得咁點?

唔係話自備完全唔得 係煩鳩係擾民 而家個代替品又有毒又濕鳩
唔記得 咁真係好多事都幫唔到你
即場買返套又得唔得呢
認同替代品係要高質素啲
應承我 邊間餐廳俾劣質垃圾餐具就唔好食
覺唔覺得你都好7嘈
你唔使鳩撻啲terms出嚟亂用
係你自己同一百年前比,我用返一百年前同你講,真係要極致環保我會建議你同猩猩馬嬲一齊生活
一味屌咗屌咗,根本就答唔撚到個問題
咪一撚樣重係成海都係
做乜唔禁左先呢
車都唔好搭,有carbon footprint
係你話塑膠提升咗生活質素呀! 我咪問你點比較完全冇塑膠既生活質素囉,明唔明呀?
可以,但係更加多7頭會嘈

我真係幾年都冇買過樽裝水/汽水之類
其實邊個畫等號? 你入錯post?
你成篇就係講餐具 冇條咁嘅閪政策你有得出嚟嘰哩咕嚕?
自己唔識就係buzzword,ok…
太撚廢,成句空廢言詞,仲要冇任何point打緊我,skip鬼咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞