覺唔覺啲環保hater好7嘈

803 回覆
171 Like 1880 Dislike
外國快餐店都轉用木製餐具
從未聽過外國人好似你班五毛咁鬼殺咁嘈,仲乜都賴晒港女

又話『港女用木匙羹食粥食到崩潰....』
又話『港女食腸仔麵一拮即爛崩潰.....』
我都小市民,我返office工,我堂食/帶飯/買外賣(得紙包裝既包/自備餐具公司洗返)好安寧喎,反而今日見到咁多人 ig fb 鬼殺咁嘈,成班巨嬰咁,先不得安寧喎
咁又唔好咁講,我相信五毛唔會有錢收,屌政府搞出嚟嘅野。
根據我身體力行兼遊說廿年嘅經歷,真係好多香港人好撚弱智,唔知環保係乜,or自己有咩責任。所以我諗佢地係真心on9嘅,我而家就係想出個引戰post俾大家睇下個社會有咩下限。
幾時禁埋私家車,淨係可以搭巴士
原來依啲就係反駁隊
發現左一個幾有趣既現象
今日話「自帶餐具零影響 唔明點解有人嘈」既人個個都係返office工
我直頭懷疑你地係同一間公司

大致上你講得啱,五毛已減薪變義工
https://disp.cc/b/Gossiping/cCWz
咪俾你地體驗吓叫極春都冇人理既感覺,游說極啲人都當你冇到嘅感覺,最好個極權政府越嚟越多唔環保野要ban/徵重稅:燃油、煙、包裝、冷氣、制冷劑、私家車、用電……

least authoritarian left winger
想知篇野出處喺邊度呢個遲過你出現既應該係假膠黎
你咁環保,點解要用咁多電上網講呢堆廢話?
你自己數都數到5個出來點撚樣3幅。係咪成個腦都比紙塞撚住哂。再講,上面14億人都未撚做,700萬人做有撚用咩,屌你老母死全家呀
你搞掂回收同垃圾處理,先好講源頭減廢啦
經濟角度:高壓環保令經濟發展減慢。
宗教角度:膠係神創造,係神嘅安排。

呢個傻鳩post又唔見得有幾高質講環保高壓政策點好。

環保撚最乞人憎就係自己做唔到,但又要其他人做,盲撐就攞到光環。

總之關於環保,立咩法咩政策都有啲傻鳩支持,完全唔使考慮影響同成效,份工真易做。
臭廚餘機滿泄成地,曱甴老鼠緊係鍾意啦。
你安寧咪收聲自己嘆lo, 依家全世界比環保撚整到不安寧。 ig fb 最多咪嘈幾日,幾個月好未?
但係的爛紙餐具就要用一世,臭廚餘機又一袋袋滿泄成地就要受一世。
AGGER
佢哋要一係唔做, 一係做到盡, 冇中間
做到少少唔得, 做到自備餐具就叫你唔好開冷氣, 唔好搭飛機, 甚至叫你死撚咗佢最環保
你班環保撚咪一樣阻撚住地球轉? 一樣咁仆街,打和啦。
乜撚嘢零膠生活
屌你老母由頭到腳都用緊膠
髮臘 眼鏡衫褲鞋遮 你冇撚用過?傻鳩死開啲啦
又一隻環保狗 blocked
班反環保撚過一排就唔再吠架喇
即棄定長用阿你搞清楚先講喇
石屎都唔環保阿,你訓街丫,阿但係街都係石屎同瀝青阿7頭,搵架舢舨訓開丫

滑坡謬誤阿7頭
點阻呢請問? 我係keanu reeves?
人類萬幾年前唔上網唔着衫添啦
做野人土著最撚環保
你死全家啦傻閪環保狗
maintain 唔好又同措施有咩關係?咁你應該同掉垃圾既同管理機既講喎

有人好似你咁蠢,但係我唔會話構成你既所有原子 and dna 夾埋就必然生成一個蠢人咁解
亞熱帶ok,北方凍撚死喇
而家人體結構唔係萬年前喇,定係你個腦未撚進化呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞