覺唔覺啲環保hater好7嘈

803 回覆
171 Like 1880 Dislike
起焚化爐又嘈,垃圾回收又話無用,徵費又話擾民,自備餐具又嫌麻煩
送晒你全家落地獄先啦點都
今日用多啲膠先
屌你老母
普通人上網都係百幾年時間,你咪撚上啦,廢物
睇嚟啲傻鳩真係好鍾意逐個上黎俾我屌一鑊,跟住又冇料到呆晒唔識覆

唔緊要,我咁鬧法都幾洩憤幾治癒,順便幫啲唔敢鬧9身邊白痴嘅人鬧埋

其實支持環保既你地有眼睇啦,根本選擇環保同黃藍一樣,弱智既佢地根本選擇唔去睇見一啲嘢,之後淨係覺得自己先係重要,全個世界要就撚晒自己。根本就係一班廢人,盡情加入屌9佢哋嘅行列得㗎喇。
去叫雞記得戴套阿,阿不過你咁撚7應該淨係可以戴kfc手套打j
唔上點知咁多人好似你咁撚kam阿?
起碼帶夠3個啦
傻閪環保狗
咁厚點feel到隻手阿,下次食雞冇手套攞呀,慳返啲用啦
淨係紙餐具致癌已經夠環保撚切腹謝罪
講到自己好環保但仲唔考慮係根源入手,即係減少人口,只係識企係道德高地要求人地做呢樣做果樣,而家我就要求你減少人口喇,點解你又死都唔聽呢,咪又係證明咗D環保撚係自私囉
洗撚同你隻環保狗慳
hitler就可以捉晒你地入毒氣房㗎,但係法例唔容許我做嘛亲
自己睇pin喇,答到厭喇呢題
唔撚好用,講咗幾廿萬次
幫你諗定啫,驚你又唔識用手揸住雞骨,又唔識去洗手丫嘛,到時冇手套派又上嚟wee waa鬼嘈
1,環保L死晒最環保!
答:唔環保既人死先,更符合成本效益。
→而家係你呢D極端環保人士要求環保,咁由你地身先士卒源頭減廢先係最正確

2,咁你仲用。。。/仲唔。。。?(任何極端環保做法)
答:唔知咩邏輯,環保係光譜 not 1&0,冇人可以做一樣野就claim自己係環保分子。
如果你真係認同你提出既野係doable,咁我叫政府立例你係咪收聲即做?
→而家你地要求走膠已經係逼人揀1&0,紙同木一樣唔環保而且係使用上根本唔可行,人地照逼返你其他野你就話人極端,根本係雙重標準

3,有d弱勢人士可能做唔倒。。。(例如清潔工,地盤人士,司機等等)
答:咁同行業都有好多人做到,不如向佢哋學習?況且你地唔係,有咩資格代人質疑政策。
→人地做到就要所有人跟住做?咁你點解唔去要求政府遲D個垃圾徵費唔好派免費膠袋俾三無人士?既然其他人都做到點解三無人士又做唔到?根本已經係打橫嚟講,不如你自問吓點解做唔到誠哥咁有錢,呢一世只可以做環保撚咁垃圾啦

4,你逼人環保,你係自私!
答:logic 404 not found… 你做既行為其實係對生態-XXX嘅影響,而家只係叫你地減少負數影響,都未開始講要有貢獻,家陣邊個先係“自私”?邊個逼人食你啲屎?
→好多人只係唔想走膠,唔代表佢地生活上其他方面唔環保,而家你逼人跟哂你標準去做,你唔係自私係乜柒?
大話講幾廿萬次都唔會變真理,家下「立法原意」係俾你咁曲解架?

用cancer風險嚟叫人唔好用即棄餐具你覺得係立法原意?

啲長者都睇新聞唔知係咪你賠條命俾人?

呢啲「公共」風險問題唔係你一嘢道德高地勒索就當駁咗
環保撚永遠唔肯正視問題,佢地預設咗用膠嘅人就一定係唔環保,邊個質疑就係死罪,但唔會考慮其他人係生活上已經盡量去減少產生廢物 / 節約能源 / 盡力環保

環保撚只要求所有人跟住佢嘅標準先叫做環保,而其他人提出更有效嘅方法都係極端,根本就係享受緊企係道德高地指責人 / 命令人果種快感

如果林超英都係咁極端環保人士,好似樓主呢D垃圾係林超英標準下都係浪費嘅人
小弟今年36歲,好細過時經歷過咸水草紮豬肉既時代,依家住村屋,有時見到d 膠樽係草叢堆放左成幾年都仲係完整,自己都會自動自覺環保d,因為個膠樽真係唔會自己分解到
岩岩屙屎用左半卷紙巾
多謝您提問,有返啲質素,咁我認真答

第一,環保即棄餐具並不限於cheap 同quality差嘅紙餐具,定係你見到邊隻字寫話一定要餐廳用?

第二,立法原意係源頭減廢,因為回收膠喺全世界都係死結,除左禁止用冇乜辦法。

我駁啲7頭發言先撚下佢地啫,你扮到好似好有見地咁我咪認真駁返你
佢有幾阿?唔開冷氣咋嘛,我大把fd喺香港可以全年唔開喎
每次去海灘and 行山都會盡量執啲…
又話唔用垃圾紙,超
咁你咪返石器時代囉 做原始人最環保
垃撚圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞