覺唔覺啲環保hater好7嘈

803 回覆
171 Like 1880 Dislike
喺任何社交平台同連登post都係講嗰3幅被

“你啲人出世就最唔環保,推廣環保做咩?”

“紙刀叉一用就爛點用?”

“有無諗過有啲行業一定要食外賣?有啲工真係無得揀一定要食外賣。”

“紙飲筒浸耐咗會融”

“環保政策只會擾民,一定係同啲紙餐具商勾結”

弱智發言駁都廢撚事 ;⁠-⁠)

講到人類同膠密不可分咁,其實膠先研發咗百幾年,普及都只係幾廿年既事,莫講經歷過戰時既老人家、大把後生嘅而家都可以過住“零膠生活”且好地地,你班垃圾嗌嘈曬做咩。

咪俾你地體驗吓叫極春都冇人理既感覺,游說極啲人都當你冇到嘅感覺,最好個極權政府越嚟越多唔環保野要ban/徵重稅:燃油、煙、包裝、冷氣、制冷劑、私家車、用電……

唯一得環保野我支持政府係極權推行,因為你班死蠢一世都唔會點得明,就算明嗰d都係要做自私L唔肯改陋習。
你用咩尻媒氣爐姐,鑽木取火呀嘛,你咪撚用電話電器呀有膠㗎
自大到要濫用buzzword嚟backup 自己啲bullshit

sell product 就sell product做雞就認啦
要環保就從源頭處理啦
閣下咁環保主義不如自殺死撚左佢
咁咪可以減輕地球好多壓力囉
你上連登唔用電?
咁撚環保唔好等政府玩極權啦
賣撚咗部車去,坐巴士啦,的士坐得咁少人都要收埋皮咩話?會遲到?早d起身啦柒頭
唔好等政府啦,自律d啦自私撚
冷氣都賣撚咗去啦,開咁耐唔環保呀,變頻好慳?
都唔撚係必需品,自律d啦環保自私撚
手機賣撚咗去啦,以前都冇手機
自律d啦自私撚
講到人類同膠密不可分咁,其實膠先研發咗百幾年,普及都只係幾廿年既事,莫講經歷過戰時既老人家、大把後生嘅而家都可以過住“零膠生活”且好地地,你班垃圾嗌嘈曬做咩。

咁你點解上網?知唔知上網要用電都係用化石燃料,好浪費
返工一律行路,買外國貨都唔環保因為要用化石燃料,一定要自己種食物
網絡都係近廿年先普及,以前啲人冇網絡都生活得好好,你要唔要返去無網年代?
我以前石頭出糧添啊
講舊屎
舊時無車無飛機添
時代要進步
但係你就推行退步,咁咪無人睬你地囉
你班賤種環保撚完全係當啲戶外工作嘅人係0
有得揀邊個唔想堂食?
大熱天時買個外賣,食食下飯飲飲下野餐具飲管全部軟晒用唔到,食個飯一係鬥快一係就食唔曬
諗住叫人自備餐具?
不如問點解啲人唔返工自備廚師廚房,唔夠環保吖嘛
睇完好㷫,即刻開低兩度冷氣加風扇先得
石器時代都存活左299萬年
仲要過住「零碳生活」且好地地
咁發展科技同文明做咩?

你要極權 點解唔移民去北朝鮮
環保撚死全家
全家落地獄
個重點係點解要將你套思想夾硬套落人地度要人地受

而環唔環保只係個藉口,講環保你屌左中國未?
你自私都係將你諗法強加喺全世界連埋動植物,而且你會影響到所有人,而我強加你就只係影響你,對全世界都好。你話點揀呢?
你都係自私喎,將自己果套加落人地度要人夾硬受

人地唔受就自私,咁你屌左煙草生產商未?對身體無益,生產又有碳排放,食果個仲要污染空氣添
傻鳩開完POST就潛水
人如其名
環保 只係賺錢 既 理由
試下班 環保人士 無人工出
一直以黎 環保既野,做到幾多咪幾多,盡量做,都支持既

但而家要一刀切,夾硬逼人跟,真係勁反感

環保撚快d死全家
d hater係弱智,但呢度係連登呀嘛
同埋個環保政策本身仲撚on9
如果有一日政府同你講你死咗對全世界都好你係咪去死?
低鳩能,你呢個家長式邏輯嚟,根本有病
你咪撚開冷氣咪撚上連登啦
一百年前都冇架
樓主實畀人追住黎咬,人身攻擊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞