覺唔覺啲環保hater好7嘈

803 回覆
171 Like 1880 Dislike
咁係咪有得用呀你老母
洗唔洗餵埋你先叫食到呀
你駁我啦柒頭
駁唔到就生仔有十個屎忽啦下
如果你連"變番原始人"呢個心理準備都冇
其實你真係冇乜資格講環保

又要講環保又唔捨得放棄現代文明
本質同一隻爭取貞節牌坊既雞冇分別

靠你地呢班雞爭取環保
我覺得等某個瘋狂科學家發明到無污染物料同再生能源仲實際D
其實呢唔係個個份工都朝9晚6
我有時真係3餐都係出面食

山卡啦開工有幾出奇
以家幾撚多樓係山上

做工程裝修搵6萬有幾出奇
多勞多得既工
搵6萬等於要每日哂錢搭的士出去食飯?
宜家咪做個唔用膠依D高科技既原始人先囉
做住先得唔得呀, 我OK 但好多人唔OK WO
有個討論到既人
唔似隔離位師兄為駁而駁
咁你用咩覆人
原始人有電話電腦既咩
搵六萬唔識自備餐具
搵六萬幾唔識返屋企先洗餐具
搵六萬幾唔識淘寶買即棄餐具放一套係袋
請你嗰個真係天才中既天才
你噏乜春阿?
係膠呢個chemical product,無論係邊一種,本身存在就係會影響大自然阿,無人用緊efficiency 量度緊用膠,因為一用都係破壞緊㗎。

本身efficiency 嘅topic 係覆緊啲人話極端地邁向自然就=環保,我解釋緊其實佢地冇計啱efficiency呢個factor,所有人分散開嘅話,地球係唔夠資源去處理80億人需要。
你條柒撚頭閪覆到我機咩
我想問下搵6萬 同返屋企洗餐具個關係係邊到
1.你唔撚洗喺度情緒勒索
咩冇得選擇為世界負責
同啲傻閪耶撚啲口吻一撚樣
家陣我幾時欠撚咗個世界呀 負你老母呀負
仲有
“用唔環保來達至環保”你就直接skip埋
姐係你駁唔撚到啦傻閪

2.唔撚係要你同情
依家係話左比你聽唔work
你要比個合理同可行嘅替代方案呀
咁你都冇 同乜嘢情呀九唔搭八

3.咁你環保撚都有個撚字
咁姐係你地班友都唔撚正常啦
咁做乜要全世界嘅人去就你?

你都唔撚洗覆我 我都覺得你好悶
更重要嘅係 身為一個人但係離地到咁
同你呢種人無話可說
話左你小學雞 比你贏啦 你唔洗覆我
所以咪俾人屌囉係要做懲罰性政策
你吹自己搵六萬銀咁叻仔 人中龍呀嘛
照道理好有料, 點會少少問題都解決唔到
成個廢人咁呢?
我覆唔覆你唔係你控制
都唔係你比唔比我贏
我見到你件廢人鳩廢噏就要屌撚柒你
其實,你好似論證咗點解只有立例禁膠係唯一方法…

咁我覺得如果係用徵稅方法,都可以令替代品個成本同用膠睇平,可能多啲商家會用嘅

好多嘢其實用開,有咗個生產同供應鏈,啲成本就會平返
師兄你轉極都係極端偏遠地區?
全部都上山下海site咁癲?
下, 我唔支持環保架喎

我不嬲都話環保撚偷換概念
所謂既"環保"本質就係"人保"
係為左可以令人類響地球繼續生存既行為

事實上, 個地球熱D, 臭氧層個窿大D
影響既係人, 個地球都係咁轉, 唔會爆炸的

我都仲未計人類響地球歷史來講根本係短命到唔恨既物種
就算滅絕左對地球完全冇損失
首先搵6萬 我冇講過自己好叻
係你覺得6萬好多
大把做工程 判野比人做既人工仲高

最後根本一直係討論個政府禁左膠餐具 有啲工種真係唔方便
我成日轉場做 唔係固定
我無理由拎個微波爐轉場都拎住
唔係大盤先叫地盤 工程
“撚狗式俾用”就係玩鳩啲人
重點唔在於俾唔俾用
其實同呢個安心出行一樣
冇唔比你食飯 你打咗針就有堂食
唔打針咪喺街邊食外賣
點會駁唔到你姐
依家係講緊你呢頂人立心不良
係要撚狗咁撚啲人 睇到人折墮就快樂
唔好講你個仔 分分鐘你自己都冇屎忽
1 上面覆過喇,冇人逼你用紙餐具
2 你證明左啲咩…
3 我唔係環保撚喎sor
唔撚係覺得好威你唔洗特登講自己搵六萬啦 天才
宜家又縮啦?
做人都好撚多唔方便 咪撚做啦 屌你老母
7頭,你知唔知回收有獎勵機制好耐喇,有冇去過6仔阿? 有無人會理阿呢啲機制阿?而家唔罰有冇人會講咩係環保呀?
你唔洗同佢嘈啦
你話唔方便 佢就會搵方法比你
其實有方法實解決到
一個方法解決唔到 咪兩個
係睇下方唔方便咁解

上次我問返佢 我夠覺得唔開冷氣冇問題啦 開風扇咪得
佢答我 你叫政府立法唔好比我用啊嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞