【金剛圈】《病港II》(77)

963 回覆
760 Like 8 Dislike
而家個病港2呢個狀況搞到我唔敢睇snowboard 個故驚一入又唔知要睇幾多年
http://www.hintoninfo.com.tw/Upload/mag/words.pdf

https://youtu.be/jI0W5AnE_kI?si=ZOv0HGql8pBUxD3p

政治新聞會用係因為你睇到嘅政治新聞亂咁去用,我認為作為香港嘅作者,有責任傳承繁體字嘅美同埋意境
所以墨巴問起我邊啲位要解答
我都答唔出因為太多位過得太耐唔記得晒
多得濟 係個問題

不過另一方面我感受到墨巴努力同大家互動再去改變
改變唔容易
好重要就仆街啦

咁重要都可以隔咁耐仲要啲讀者唔記得咗
到時一出又要搵啲好記性嘅巴打囉本歷史書出黎咁比大家睇返呢條友幾時出現做過啲咩
果陣條主線係好清晰
大陸字
而家連啲家常便飯,閑話對話,落街買餸,去廁所食飯又一日文
就係
病者叛變
可能班病者保護團體解放病者園呢
湯婆係唔係應該去李氏𣄃下開心d
我望住菜湯中自己的倒影,再望向相識不久的瑜小六,跟我身高幾乎跟我一樣的女生,然後開始講述自己小時候的一些事,頭一次向人打開心扉。

而直到往後的日子,我才真正知道小六她靠近我的原因。

呢個係咪未解
耐ok wo
個陣陀蘭條線都係由病港二開頭開始鋪
記得就記我都唔可以令劇情為讀者服務
新聞用字都錯咁我認命啦

責任、傳承之類嘅說話我知 盡改啦
之前騎熊貓個商人洪安? M賣咗個人請俾佢
仲有m之前喺公子會湖底見到個貓頭套?
我平時放完文就閂連登需要照顧病人,無大家想像咁快活

I'm only human after all
睇吧,二十萬字內完,我用另一種手法寫
12-13
好似話佢全家一開始死撚晒
係喺M身邊先搵到依靠
有啲劇情角色唔會確實講,因為算係暗線,要抽絲剝繭先知
佢係問實際年份喔
寂之鴉續集呢?死神故有冇續集?
未諗到點寫會吸引好多人睇,要等下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞