【金剛圈】《病港II》(77)

963 回覆
760 Like 8 Dislike
病港3
本身唔想應
點知見到墨巴講又鋪路

個腦淨係諗起 萬里長城長又長

其實去到依家淨係想呢季完咗就唔再追
只能夠講唔係個世界觀好正 因為中間有好多次bug咗大把人有講過不過跟著不了了之
覺得 好似成日講留伏筆只係唔識點去完咗個故

睇過金庸就覺得 收個靚尾其實好撚重要
有咩未解or bug,可以解答你
我諗起就係之前啲戰力唔平均

未解嘅唔洗問我啦 你應該仲熟過我
韓湘樹鄉呢2個大家都講到口臭 睇唔出想解同埋解緊
樹鄉課金解咗

韓湘未係時候,唔係未解,某啲劇情未到時機我係寫唔到

戰力無得講,人類戰鬥力設定有天花板

一個細路拎住把槍,喺身後偷襲秦狩、蕭梵、瑪希都殺得死依啲傳奇人物,仲有傷前傷後狀態,對比其他故嘅人下下毀天滅地,我已經盡量地平衡佢地始終係「人類」戰鬥力
聖子、瑪昆、寶拉、猴腦想殺嘅人、貓吉
聖子:
最近提咗三位一體

瑪昆&寶拉:
解咗佢地變詭人嘅真相,應該已經無咩嘢好知?但佢地後續發展可以睇落去

猴腦想殺嘅人:
嚴格上唔算伏筆,因為對劇情無影響

貓吉:
紀錄病港發展嘅人,無咩特別
只可以講
希望今次課金到期前(仲有一年)
可以有機會睇到結局篇嘅跡象
如果唔係應該都會停一停課金先
我明白點解作者唔想完筆,始終呢部小說每月幫佢帶黎一筆收入。

如果用幾部曲去設定好主題大綱,濃縮返個內容,同時建設世界觀,相信會令讀者可以keep 住個熱度繼續追落去。

但係咁樣拖拉落去唔願意分返好個故事章節,繼續run 落去,相信作者人氣都會減退。(可以觀察到,依家正評加少左慢左,post 推得慢左)
每部曲可以諗下嘅,不過個故今年內都完,我已經喺個故講定咗再見
你一講我就諗起想永續病港班人
佢哋好似想睇埋點反攻大陸
原來病港2都差唔多4年了真心問有冇諗住寫病港3
劇透:
病港2我嘅主軸一路想寫到疫苗線做終結,因為疫苗唔係一時三刻整到出嚟,我想去到依個位做時間過渡

如果有三,其實我有大概諗過下會係咩樣
完咗課金會繼續寫後日談,寫各人去向發展
睇返病港1同2都隔咗大約2年,今次諗住隔幾耐
始作俑者余智海係咪100%收皮?
件詭甲真係好似佢
初步構思可能會壓喺M 40歲以下,未決定
只能夠講比余智海更恐怖嘅人已經出現了
已經諗下先
多謝你解答先
睇足你咁多年 我都好想有個靚結局 起碼for病港II
感謝支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞