【金剛圈】《病港II》(77)

603 回覆
678 Like 8 Dislike
起碼有秦瑪聶蕭幾個
推得好快
個buff 冇咗
上一個禮拜要7日先推到10版
加更喇
文呢
估中左係假
仲以為m可以抖下
係冇得抖嘅
是咪夕鯨俾佢睇繼續用蘇維eye嘅後果咋
之前蘇維一路都冇用過幻術 未必關隻眼事喎
死淨輪椅佬
係啲讀者唔抵得M 有返女,所以一出現返韓湘就瘋狂質疑
一見面就攬住 仲要話已經一齊住咗一段時間
懷疑m已經同隻竊屍賊。。。
我沒有金鋼不壞之身,依賴霸體硬抗傷害,過度使用蘇維眼睛和鯨歌的後遺症都一點點地浮現。

有時候我數根手指會微微抽搐,不受控制。

有時候會對人類食物毫無興趣,轉而想念骯髒發霉的食品。

我都知,這是蘇維的眼睛與我腦袋連結,漸漸侵蝕思維的後果。

好耐之前蘇維都可以通過植入嘅眼球監視到M
蘇維本體死咗,但都唔代表病者陣營冇操縱蘇維眼嘅方法?
首腦都有講過,蘇維嘅眼都係佢製造出嚟
可能病者一方有後門操縱植入蘇維眼嘅M

但是羊角事前的檢查作業中,發現那顆蘇維的眼珠有點不一樣。由於它眼底的筋部含有依附功能,會自行尋找宿主寄生,可以主動與極其複雜的大腦神經連接,於是羊角手術重點是整顆眼珠移植的可行性,每個實驗皆由最基本的做起,現在也是其中一次的實驗結果。

呢個係植入蘇維眼嘅手術
眼球係會同腦部連接,所以會侵蝕腦部一啲都唔出奇
順帶一提,喺現實裡面,眼球都係會通過視神經 (Optic nerve) 連到去大腦後方嘅枕葉 (Occipital lobe) 處理視覺信息,或者可以通過影響大腦處理視覺信息構成幻覺?

至於係幾時開始被操縱
我估應該係打完仗之後嘅事
因為如果可以一早操縱M殺病獵,病者一方早就可以咁樣做嚟排除威脅
南征戰爭都打唔成
我猜測係打完仗,M鬆懈落嚟
意志力減弱先會被操縱成功
M第幾次屠殺病獵
有試過咩
韓湘幾時有番真嘅韓湘
中二M係咪要黑化殺曬啲病者 之者一直都睇唔到M有復仇既心態 原來隻眼既副作用咁L大
琴日課金已經睇晒 好空虛
係咪miss咗一更
我覺得呢個反轉 直頭係病港2 經典鏡頭
真係完全估唔到 唔介意我離開少少話題
好似狼人Logan 漫畫有一個Chapter都係咁樣
Logan 一個人殺晒X-Men所有人
Anyway 墨巴你嘅創作你嘅思想真係好犀利 好佩服
希望你可以繼續發揮你嘅文筆
終於去到呢個位,好撚爆
痴線
殺咗將軍澳啲病獵??
咁病獵公會會唔會同m宣戰
我扎破了幻覺的關鍵,回到真正的現實中。

「嗄呃……」面前的賴桑側倒地上,嘴中含著暗紅的血液。

「賴桑……」我踉蹌地走去檢視他的傷勢:「我究竟……」

傷重的賴桑無法說話,顫抖的捉住我手透過精神傳遞畫面,一幕幕閃爍的畫面展示到眼前。

蘇維瞳孔的我散發著鮮紅的光芒,像著了魔那樣闖入病獵公會,揮拳屠殺現場的病獵。

他們拼命地阻止我,但都一一死在我的拳下。

我走遍整間病獵公會,都是了無呼吸的人。

突然,地面上多出個人影重疊,抬頭一望奎斯高處跳落,騎落我的肩頸上然後大腿緊扣頭部,身體前傾將我翻倒地上。

緊接伸出龍爪手襲向蘇維眼睛,五指擠入眼眶邊緣將眼球狠狠扯出。

「呀──」蘇維眼睛的神經線仍緊緊連接著大腦。

奎斯另一隻手掏出小刀,俐落地橫砍割斷神經線的連繫。

頃刻間,我右眼視覺變為全黑。

蘇維眼睛如觸手的視覺神經試圖鑽入奎斯手心,奎斯馬上將蘇維眼睛擲到桌子上,再拿起馬克杯倒轉的困住它,讓一切混亂中止。

「嗄……嗄……」奎斯兩眼滲淚,橫視公會的死傷亂況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞