[D776-] 抗俄衛國 179: 巧婦難為無米炊

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
D霧一定係尾國佬或者猶太佬搞出黎
咪又係打下飛機,你慌佢會聽日就出兵咩。
現在最重要係美台合作到乜程度,基本上美台愈企愈近,聖上就永遠只可以玩花招而無法出兵,所以賴應該好想係美國大選前得到美國更大的合作協議
我好想佢出兵

佢會出就神早出左啦,現在個局勢根本唔係出兵既時機

就算金仔陪佢癲,你估仲係上年以色列剛剛畀人搞,全球呆左果陣咩烏軍有軍援就會自己識炸9蛾佬,以軍直情要掃平所有巴人立足之地,伊朗又剛剛少件總統,天時地利人和乜都無,聖上傻、但佢地手下都唔傻得晒
老實講
係又點
開始話以色列郁手
三架直升機一齊飛係總統架炒
參考波蘭總統專機空難
https://twitter.com/IntlCrimCourt/status/1792508585185796197
兩邊都唔好嘈,全部拉哂返嚟先講
逆向思維,正因為咁,令中俄走得更近。
原本只係背靠背既鬆散聯盟,
向真正既戰略同盟邁進。

一旦俄中正式結盟,台灣就要同時面對中俄兩國,
俄國既遠東艦隊雖然廢,但比中國強好多。
到時候,俄國唔想打台灣都唔得。

獨裁者喺壓力之下會逐步走向瘋狂,
呢一點係唔可以睇小,當初大家都睇小左普京。
輕敵係大忌。
咁如果佢拉晒兩邊,佢又立於不敗之地喎
當左膠屌緊美國佬係幫兇果陣,從來唔肯面對現實係美國一直都係巴人既人道物資最大既提供者,而且從來只有美國想幫巴人立國,只係拉法同哈馬斯唔想
一直都係美國主導中東和平進程.

以色列霸左加利利水資源既時候,
係美國公司去幫巴勒斯坦人搞水資源.

每次都係美國為以巴做調解.

美國其實係最大既和事佬.
印象中由克林頓時代就不斷推和平方案,傾左幾十年都無進展,美國點解會覺得要幫巴人立國?其實唔係應該由英國去收拾殘局?
英國托管唔係佔領/殖民
本身就無主權亦無責任
唔似前殖民地通常都會派護照

英國撤出咪跟住聯合國決議搞獨立建國
之後包頭佬反枱唔傾唔認數咪由得佢地打
老實講巴人輸打贏要根本無解
佢地想打咪打到死為止
由1948年開始,就知包頭佬根本無諗住傾架啦
因為美國係世界霸主,
只有佢有能力去壓住中東。
維持油價維定。

而家,平衡其實係打破緊,
會唔會變成新平衡就未知
同我玩witcher 3見到既畫面一樣.
題外話,
英國經貿辦間諜 Matthew Trickett 被發現死亡
https://lih.kg/3702022
dating app可以理解, 唔想搵個頂心杉做partner,
哪怕sex partner都唔得.

咸網就搞笑啲.
網上打手支持巴人?
當五毛咁睇個觀感就啱晒
網上身份係邊度人好難確認
不過網上講以巴多數係左膠或者五毛
再唔係就Mia Kahlifa呢類弱智

如果係支持以色列既就似係真癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞