[D776-] 抗俄衛國 179: 巧婦難為無米炊

616 回覆
14 Like 3 Dislike
嗰啲唔涉英國同另一個國家簽約後俾人違反條約.
你爬完文再講.
其他殖民地大部份係獨立運動既結果.
自己搞獨立, 英國係唔會派BC.

呢個就係BNO咁特別既原因.
角度唔同 我自己以前讀政政
違約以前出現過太多次 最後都係鬥拳頭大
係經濟效益上 英國無咩可能突然容納到 3 百萬個 BC
個個黎奶 UC / RDS / RGS 咪死
果啲島仔無獨立 都無派 BC 啦
其實脫歐走左好多人, 你如果喺倫敦, 多人唔係太覺,
你去啲二三線城市, 真係少左好多人, 有啲酒吧都摺埋,
你知英國佬幾鐘意去酒吧. 有香港人去,
其實係填返脫歐走左既人.

而且平權唔會全部人都過英國, 大部份人依然會留港,
呢個亦係客觀事實黎. 到時就係香港人自己既選擇,
英政府已經做左應該做既事, 唔走, 禍福自理.
你要我重覆幾多次?

嗰啲唔涉英國同另一個國家簽約後俾人違反條約.

而且你講邊啲島先? 俾美軍用左做印度洋基地嗰啲?
佢地最後去晒毛里裘斯, 毛里裘斯獨立之後係有派到BC俾佢地.
睇你留言 你咪槍口唔對外既表表者
有你呢種人真係肉酸既
印度洋係有派 因為係強制趕人走
但 Bermuda / Virgin Islands / Cayman Islands / Gibralta 呢
利申先 我係支持脫歐同蘇格蘭獨立既
你話走左唔少人呢個係事實 但主因係經濟差 物價指數高
呢個係結構性問題 二三線各自政策不一 死局黎
你話填補返人口 啲人咪又係去返大城市
我當有專業牌既都過黎 去細城佢地都生活唔到 只係生存
嗰啲係海外領土, 海外領土又另一個玩法.
海外領土既法理地位同走向係點, 呢個真係可以討論.
但佢地同香港或者印度洋島嶼既case唔一樣.

首先, 呢幾個島未涉及國籍變更問題.
印度洋島嶼係俾人趕走+毛里裘斯既獨立,
導致佢地無啦啦變左做毛里裘斯人 (有少數去左非洲)
而香港係無啦啦由British Subject變左做中國人,
兩者都係俾人強行加一個本來無既國籍.
其次, 你講既海外領土既人民唔係有家歸不得.
但印度洋島嶼同香港既情況就係.
前者係英國唔俾佢地返, 後者係英國知道唔返得
(而且當初係英國endorse"回歸", 即係英國自己造成既問題)
如果印度洋島嶼可以因為咁派BC, 點解香港人唔派得?

但海外領土情況無法與香港或印度洋島嶼類比.
派BC呢類行為只會喺出左事補獲之下做,
海外領土無事無幹, 英國係唔需要派BC.

題外話, 派護照派國籍呢類行為, 往往係領土紛爭....
呢方面唔講太多, 留港既巴打真係要睇路.
你講既野好似自相矛盾喎.
物價指數高, 但又去大城市?
物價高就應該去二線城市啦.

過到英國做咩, 呢啲各人有各自盤算, 但至少,
為仔女過英國既係絕大多數. 為仔女放棄專業,
過英國轉做工廠既, 你以為無? 佢地只要生存到就夠.
你講嗰啲人, 根本唔會過英國.

btw, 離題太多. 如果你想討論, 新POST講.
補返個名: Diego Garcia
呢單都講左好耐, 幾時真係做?
西岸暴力嗰班友一早應該制裁啦.
https://twitter.com/visegrad24/status/1781788438494097467
其實deepstate 都琴日都講咗,依家係城區打緊

https://x.com/ralee85/status/1782462209387299250?s=46
我係澤仔就會開個公投

割地?唔洗啦

只要德法兩國願意俾全烏克蘭人德法國籍

成個烏克蘭送俾俄羅斯又點話

一係就唔好完全唔好割

軍費德法出哂

點解我要免費幫歐洲佬做食蕉擋俄共
類似既方式, 鄭垃都講過.
一係俾人屌, 一係俾人笑.

巴打無謂重蹈覆轍
烏軍撤應該係事實, 但係咩情況下撤?
持續觀察.
我的朋友來到英國,都係放棄專業,有乜就做乜。

肯乜都做的話,唔會生存唔到。而且英國因為脫歐,有d工種真係好缺人。
有,錘界普遍吊GW吊到跳舞。

同內衣品牌Vitoria Secret 一樣,GW自然會喺銷售額上得到其應有後果。

“政確”支持者,係唔會花一亳子入坑買棋子玩的。
BTW,戰錘40K都有“強大的女性”的。

最出名的
E大魔
活聖人賽勒斯丁。

不可接觸者組成的寂靜修女同戰鬥阿姨修女,都符合“強大的女性”要求。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞