[D776-] 抗俄衛國 179: 巧婦難為無米炊

617 回覆
14 Like 3 Dislike
屌你丫,唔撚識英文呀?補充現有同增加新武器同設備架
自由之子召喚
This includes $23.2 billion to replenish U.S. weapons
呢個係補充返美國之前俾咗烏黑蘭嘅武器庫存,即係訂製返$23.2 billion新武器補充返美軍庫存。
你個腦就真係唔work喇,你老母俄9投入幾多燒左幾多比個對比睇吓?

你都係趁住仲有2蚊車搭去多D街啦廢老
屌你隻賤狗Giotto,特登譯一半去誤導人成段係寫
This includes $23.2 billion to replenish U.S. weapons, stocks and facilities and $11.3 billion for current U.S. military operations in the region
講明現在畀烏克蘭用

你條賤狗做人畀人屌,做狗畀狗屌,死撚上黎囉彩唔撚該屙尿照下你個撚樣先啦
1945年侵略滿洲既蘇聯紅軍連蚑那解手軍既將軍都照殺啦
啱啱先打咗架圖22-M落黎好唔work呀臭閪蚑那賤蛆
臭閪蚑那賤蛆又睇唔到後面果句

plus $26 million to "continue oversight and accountability" of aid provided to Ukraine.
我係預3戰要持續10,甚至20年左右。

俄中邪惡軸心,佢哋加起來的體量始終太龐大,呢場大戰一開始就唔會咁快打完。仲有因為3戰戰敗而陷入無序瓦解的俄中,國際社會要花長時間去執呢舊普京同習近平搞出來的屎。
一出核好快完
睇下死幾多人
超過一半共和黨議員投反對
點解唔係JASSM?
我睇到係美國送$232億美金武器比蛾羅絲打烏克蘭,咁講你會唔會開心少少

有幻覺就死返去大陸睇醫生啦,不過記住帶夠錢喎,冇錢買唔到黐線藥㗎
又係你條弱智俄毛
你既意思係?
The former president did not endorse the package, and he dedicated most of his post, opens new tab on his Truth Social platform to complaining that America's European allies are not spending enough to support Ukraine. Some hard-right Republicans interpreted the post as a signal that he opposes the current aid package, though Trump did not say that explicitly.
你唔明佢玩咩?
佢嗰段twitter鬧歐洲唔肯出錢。
呢啲係講俾選民聽既說話,
一方面please孤立主義,
但又同時避免公開自身立場既滑頭說辭。
無話唔支持軍援,不過歐洲應該俾多啲。
不論軍援過唔過到,
呢番說話俾選民睇到都係四平八穩。
呢啲係在野黨既玩法。
之後歐洲會出錢架, 不過D錢唔係益美國軍火商.

軍火contract去哂意大利, 泰利斯, BAE, 萊茵金屬度

除佐著名軍火商外, 歐美應應仲有一大堆規模比較細, 負責供應原材料如綿花, 火藥化學品的商廠. 畢竟現代軍工同晶片一樣, 其實都係成條產業鏈咁玩.

從商業角度, 要研究歐洲軍工與美國軍工體系之間的競爭與合作環節.
如果Trump 支持,就唔會有超過一半共和黨議員反對。以色列軍援都係兩黨多數通過,唔係話在野黨就一定反對,甚至乎可以批評比得唔夠多
之後要注意, 邪惡軸心會點進一步Boost up軍備生產, 同西方世界鬥燒戰爭資源.
歐洲軍火應該要幾年後先有成效。目前都係靠美國
票係投俾選民睇。
到底Trump有冇轉軚,我仲觀望緊,
不急於下結論。
https://twitter.com/DefMon3/status/1782067081271226452?t=woIC2VFcJ6E3uio0CG9Tbw&s=19

有軍援都係捱

長遠都係等北約多D支援先可以諗反攻
捱就一定捱 不過而家開始多左反擊俄狗本土
都有d好事

長遠係有無先進有效既進攻武器
講真 21世紀無空軍 無足夠既先進戰機點進攻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞