[D776-] 抗俄衛國 179: 巧婦難為無米炊

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
依個可能係結果,但一定唔係沙特王室願意見到嘅事
我睇到時伊朗有冇機會用返太陽獅子國徽
巴列維版最靚真係唔知有冇機會用返
Kosovo
共和就唔會用王室標記
睇伊朗到時人民決定行共和, 還是選擇接回皇室, 變成像英國的君主立憲.

兩種也有可能.
如果以色列個邊停火 美國可以重心放番係烏克蘭
希望烏克蘭快D攪番點徵兵問題
夏天係烏軍最大壓力
教堂照炸? 邊間?
當日既伊朗人民有啲係真心想革命,
不過俾人騎劫左個成果. 佢地未必再奉王室為主.
睇伊朗人民, 要唔要"裝飾品"的虛位元首. 立憲君主是可以做到這點.

等於花錢養新政權的指定親善/形象大使, 重建國家喺國際社會的形象, 唔好俾全世界覺得佢哋推翻伊朗現政權, 只係"換湯唔換藥"的惡政輪替.
現在係,美國要幫左烏克蘭先,因為聖上同布丁狗已經入左局

以色列唔會理停火令,佢地一定會剷平加沙,殺埋最後一個哈馬斯成員先會停手。

美國入面既反以浪潮會由佢地繼續燒,反正以色列wfc,美國就算再畀壓力都唔會停,而且就算美國現在制裁以色列,一等到以色列完晒軍事行動,美國就會解除制裁,所以以色列知道大家都係做下戲,更加唔會停手
哈瑪斯:匿埋係教堂就可以殺以色列人
基督徒又係hamas, world central kitchen 又係hamas, 個個都係hamas
唔記得咗
前者槍殺教堂內既女人, 呢單我無睇. 遲啲睇完再講.
就咁望落去係幾癲.

後者唔係直接炸中, 係受波及. 路透既字眼好慬慎.
匿埋依兩隻字唔識睇?

個個日本人都係軍國主義者

一定會有唔係基督徒入左去.
又或者話, 你俾一個基督徒入黎,
佢帶黎既人你無理由攔住唔俾佢地入.
pahlavi dynasty 先得54年歷史,係今日伊朗無影響力
https://www.businessinsider.com/israel-gaza-war-church-airstrikes-damage-2023-10
其實有相

Former Rep. Justin Amash, who served as the US representative for Michigan's 3rd congressional district from 2011 to 2021, said that several of his relatives were killed in the airstrikes.

"The Palestinian Christian community has endured so much. Our family is hurting badly. May God watch over all Christians in Gaza — and all Israelis and Palestinians who are suffering, whatever their religion or creed," Amash wrote.
路透都有.
所以?
交唔出人質囉.
應該差唔多死晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞