Router路由器 集中討論區(64) 為己為人 中共牌子勿選購

610 回覆
8 Like 0 Dislike
小米強國國內用,咁出好合理
但衣家呢隻共碩好似打算全世界都用呢個天線setup
明明佢隻WiFi7八爪魚有分pro同唔pro
咁support 4096QAM + 240MHz 都係WiFi 7 standard 黎既
WiFi 6 打後好似得router 有4x4, client 得2x2
之前80Mhz 4x4 router 有800Mbps
client 160Mhz 2x2,

我仲諗住router 換咗160Mhz 4x4 應該快一個double

咁依家都有1500Mbps, 只係比預計中慢咗100Mbps,
都有1.5Gbps其實收貨既
屋企600尺,HKBN 1000mb 應該用單機定係Mesh好?
你依家一隻接收到咪單機囉,唔夠咪加多隻囉,冇人答到你
用緊1000m
理論上係咪買ax1800 router都夠用?
見asus ax57平過ax56u 係咪買ax57會好啲?
新屋唔知
想問TUF-AX4200同AX3000比強化咗幾多?應該買邊隻好?
AX-4200 用緊500尺夠cover

個vpn fusion 幾有用 方便睇電視轉區

AX-3000 老母屋企用緊 400尺冇投訴 但有新買新喇
4200係咪新啲? 香港寬頻續約加少少錢送AX4200,計落好似平過直接買AX3000
asus 定huawei 個d?
UniFi Express 香港出咗未 ?
Hinkwong有得買,或者你淘寶啦
兩個應該都係水貨? 唔係英式插頭.
Asus 三腳火牛好難搵,淘寶完全唔見
個v數係要19v咁少見,仲要係細窿
19v 2.37?
想請教一下各位
早幾日上google search野,開始彈「我不是機械人」要驗證,
咁佢畫面上顯示咗一個ip address
我之後打上和記去要求改ip address
改完之後,上網依然係出翻同一個ip address
我用部mac機直插入去個和記盒仔去睇,和記的確係幫我轉咗個ip
但我用wifi router上網個ip都依然無變
請教一下,究竟點樣可以改埋router個ip address
令google 唔好再出驗證?
你係咪連左VPN?
有冇人留意asus 隻be86u , 大賣包
兩千蚊好想買
但太大隻
無連呀
你router wan 個到有冇得㩒release new ip
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞