Router路由器 集中討論區(64) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
一般屋企用 諗住將AC86U換AX86U PRO
之後AC86U出去做MESH(無線)

其實咁做有冇咩問題?
我屋企用緊1000M
我預計出邊隻AC86U會得返200-300左右

不過200-300M因為屋企人大多數都係YOUTUBE打下手機game 所以我認為出邊得200-300應該問題唔太大

定係其實有更高CP值既選擇?
點睇Orbi 970 ? 想買單機 本黎想牙石 但香港個啲都係電競款
老人家用就最平MR7350 都夠做
用網頁版login 到?
單一隻好似7k幾同be98同級
屋企有好多devices (5+) 同時上網,隻Asus 就斷線咁款
有無wifi router推介
Login到
見到上網正常
但右上有個位又話離線
thanks
反而upload 唔同server 都唔相差得太遠
download可以相差作1000
收到,唔該哂你
黎緊轉2500m plan
有咩router好 房一隻 廳一隻
本身用緊兩隻Ac68u
Netgear 隻pocket WiFi 盒
8千蚊 又係咩玩法

https://www.netgear.com/hk-en/home/mobile-wifi/hotspots/mr6550/
呢類product 同埋 個SPEC冇對手
但真係唔知有咩USE CASE 再好既sim都未必上到wifi6 唔好講6e
日水點睇?

有沒人用過elecom

https://www.elecom.co.jp/products/WRC-BE94XS-B.html

一開始用wifi 就用buffalo 近年香港就唔太流行
https://www.buffalo.jp/product/detail/wxr18000be10p.html
想請問AX5400同AX6000喺功能有咩分別?除咗mesh 之外?

而家我個Plan係HKT 2x1000, 屋企面積700呎,thanks

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞