Router路由器 集中討論區(64) 為己為人 中共牌子勿選購

610 回覆
8 Like 0 Dislike
tuf gaming ax6000有2 個2.5g port, 但係見前面有巴打講過下86u pro > TUF gaming AX6000
amazon好似而家2隻一樣價
咁家用唔係商用,個用家無認知仲可以有其他solution都好正路
大把人先入為主脫離唔開route = firewall + switch + WiFi AP一體化呢個concept
冇牆 跟budget list執部自己鐘意嘅囉
Asus Zenwifi 幾時更新wifi7🥲🥲🥲
出咗啦,BQ16 Pro
不過$7999一隻
出左BQ16 啦,但香港未有行貨買住
想佢出中階多D

高階mesh首發貴
等多2年左右啦我估
想問有無師兄上星期喺深水埗特賣場買咗ASUS AC88U? 係咪都有缺陷?

諗住set 佢自家Instant guard用嚟翻牆 & 用佢2.4G連電子鎖。
點知用三日就發現2.4G燈唔著(亦搵唔到SSID)& reset幾次都無用。
想問有師兄知道點解決嗎? 感謝🥹
價錢再貴上去既話
可否比個理由我唔用aruba ruckus ap
點都勁過堆家用router
Router路由器 集中討論區(54) 為已為人 中共牌子勿選購
https://lih.kg/3057094
可以改
趁未過期攞去換
想請教下大家
屋企行緊2500m,配Linksys既Hydra Pro 6E係咪都OK?
定係有更好選擇?
屋企唔大,唔使mesh
amazon 買有so咩
國際版Firmware
唔知係咪全球保
router買水貨冇乜所謂 真係好少壞
你得wifi6e 裝置,冇2.5G lan 裝置就ok
咁又係
我屋企d 幾百蚊router
用到唔想用先掉,多過佢壞左要換

不過,呢隻同TUF,點解大家都會揀86 pro
我用緊aaus xt8 + hkbn 1000mb寛頻
之前手機做過speed test可以去到7百幾8百mb
唔知點解呢排點解係咁restart個router 都係得400mb
有冇ching知道點解
勁好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞