Router路由器 集中討論區(64) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
ching最尾點?我都比較緊au86x同altas6 前者都幾貴吓
小弟新買ASUS XT8
想問下點解我將2個XT8 Router痴埋一齊擺(wireless 連接), backhaul都仲係永遠用緊2.4Ghz 而唔識用5Ghz ?
第一次用Mesh wifi, 跪求各位巴打幫手解答
下圖係個router setting
想問吓Asus TUF Gaming AX6000同Zenwifi XD5 AX3000 AiMesh 可唔可以一齊用?係咪唔同制式?先謝謝
我最後買左LinkSys Velop Atlas Pro 6 MX5502 Wi-Fi 6 AX5400
linksys vs 牙石

用完後牙石好用d, function 全面d 又有set auto restart. Ai mesh 都係比較好。
tb 1889 人仔
等半年出pro版 唔急
Linksys 冇野set咪岩唔識果啲人
都唔係, 我用左兩年, 兩隻router connect 起黎, 真係唔夠牙石強。 同埋牙石成日都update, 我用左牙石超過十年, 另一間屋試用linksystem 係差d.
要用就買, 科技無得等, 買完幾個月後又出7,
.x 牌無得追
咩model vs?
點樣比較強弱?speed test?
小弟尋日買左netgear orbi 762 久唔久就斷線,係咪firmware 有問題?
AX86U vs MX8500 同一間屋, speed 無咩意思, 穩定性同function
比鴻海收購左
MX5300之後果堆都產品都差左
Linksys被收購後變垃圾
Netgear耐唔耐就聽到有人投訴同Apple相容性差
Router都係買ASUS穩陣
兩間4xx呎屋
一間有寬頻
一間用router拎隔離屋寬頻

用緊兩間唔同牌子router
如果轉mesh 會快幾多
岩岩轉左2500m plan,
平時都兩部 router 一部拉入房 插lan 線一部電腦
現家用緊兩部Ac68u.
想換新router快小小 brk852係咪雙機黎講算抵玩
有咩好推介
小弟用緊Linksys mx4200 x2
如果想再買 係咪加多隻mx5300 就ok 唔洗買2隻? 不過屋企有3房
另外asus zenwifi聽落好似幾勁咁 有無必要換?
小弟用緊Linksys mx4200 x2
如果想再買 係咪加多隻mx5300 就ok 唔洗買2隻? 不過屋企有3房
另外asus zenwifi聽落好似幾勁咁 有無必要換?
新orbi好靚
加多隻mx4200 就得啦
抵玩就XT8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞