Router路由器 集中討論區(64) 為己為人 中共牌子勿選購

612 回覆
8 Like 0 Dislike
我特登拎一個舊Router個smart home用
你可以試下
本身用緊SMARTONE個5G ROUTER,
轉左中移動5G PLAN有咩ROUTER好推介?
嚟緊轉2g 光纖,有冇一啲穩定嘅router

牆都多,想搵穿牆好啲

日本牌子都出左隻be18000
如果諗住玩smart home (主打philips hue)
應該屌netgear 853定velop 6e x3
見reddit好似話orbi 853個firmware resolve咗Iot device嘅問題?
5g免拉線寬頻係咪唔洗諗打機
如果光纖入屋最平係咪得中移動$88 1000M
如果smart home 保證用到,而且之後會考慮upgrade wifi7, linksys 方便好多
Netvigator 都可以做到呢個價,不過睇屋苑同要搵相熟街霸
暫時wifi 7 velop個價太貴未諗住上
但知唔唔知velop pro 6e係咪可以分1條5ghz 1條2.4ghz tri-band另一條係用嚟做dedicated backhaul?
Linksys 可以 Netgear 唔得
想問下amazon買router,除左插頭同保養之外,其實係咪一樣
因為買6e router係香港同amazon差成千銀
買左linksys mr7500 襟測速但失敗 。有冇ching教下點set
on9政府,買個router都搞到咁撚煩
係咪牛牌
應該係啦
想知日系router各位師兄會有咩評價
同埋應該wifi power 跟日本,轉唔到其他region
如果價錢ok
咁我識日文又有得諗wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞