Router路由器 集中討論區(64) 為己為人 中共牌子勿選購

958 回覆
14 Like 1 Dislike
佢係4個lan port 定3個
你問准佢肯俾你factory reset咪得?
Factory reset即係長㩒wps制? 咁就會unlink原本個account?
佢可以啊 之後佢要綁返都係reset咋嘛?
牙石be88u 有冇得諗 不過見佢冇6ghz
你拎隻ASUS個model number去google咪清楚㩒咩掣去reset
想問asus 2.4g同5g 係咪一定要分開
以前用tp link可以set 自動

其實呢啲有無話應該點樣SET會好啲?
有無巴打有用ubiquiti?
研究緊隻edgerouterX SFP,想問下如果光纖入屋直駁佢個sfp port,係咪就可以唔使用modem
睇你ISP點config
以我所知香港無幾多個俾你做到
你要撞或者要識人
(好似係)
想請教下
有冇巴打試過用緊Linksys wi-fi上網
但係個app都話離線
試咗好多次都login唔返
用緊MX4200
thx,咁都係用返普通lan算
諗緊買edgeX SFP定普通edgeX,我貪sfp嗰款有多幾個PoE output雖然唔知用唔用得著
我覺得除非你呢一分鐘exactly想要PoE由firewall度出,無打算以後改其他setup,如果唔係PoE最好獨立拆出嚟唔需要同firewall掛勾
想問下你隻RS700S 買左幾錢,仲有穿透力會唔會好左啲
平時speed test有冇話用邊個先準?
發現唔同local server 個dl speed 可以爭好遠
range可以係3xx mbps - 13xxmbps
唔會有 純粹參考下
server 同你test果部機都有影響
要幫老人家買部router,
跟list睇中
Asus: RT-AX58U
Linksys: MR7350 / MX2001

想最穩定少斷線,最易用,有咩問題turn it off and on again就得。
速度一D都唔重要,佢淨係用黎上下網用下whatapp video chat
屋細牆少,無任何WiFi覆蓋問題,買一部router就得

去網官睇哂3部機嘅specs都唔係好知點選,MX2001依部我直頭睇唔明求意見,唔該哂先!
直接join HKT長者plan+wifi
跟隻linksys router唔係用垃圾野
有咩事又會上門同你搞
之前個sales 同我講過
個長者差幾歲先夠資格😂
點都多謝你先
非長者都有wifi plan
間間供應商都有架啦
唔緊要啦 今日安裝咗個上網 依家係差部router😇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞