Router路由器 集中討論區(64) 為己為人 中共牌子勿選購

612 回覆
8 Like 0 Dislike
國行rom同美版rom有咩分別??
你依家個係咩firmware
好多所謂美行其實國行充, 又或者flash 左國行落去
其實Ax3000V2/AX58UV2 同 Tuf5400/AX82UV2 係咪得覆蓋率分别
除左5ghz 2x2 - 4x4分别之外
CPU ram 等等都一樣 但貴5舊

6e 先1100蚊2500mb 仲有咩好諗
我諗住房加多隻廢少少嘅 e8450 mesh
加埋唔洗2000
各位巴打。

我新買咗Atlas 6。發覺入面介面好簡單。

請問係唔係冇得設置特定channel?

謝謝🙏🏼
入web 介面,右下角ca, 再入wifi setting 就可以set
天線多啲 bandwidth 大啲 都可以多啲devices 同時用
其實 netgear, asus 同 linksys 呢 2, 3 年做得真心唔好
穩定性比上一代產品無改善過
純係因為制式改變既速度提升
謝謝。今晚試試先。🙏🏼
屋企1000呎用緊mx5300有d位收唔到
換2隻淘xt8好定係加mx4200好
想請教下有無可能有Wifi 7 Router 既 Wifi 無 6GHz 咁伏?
前幾頁提過新嗰隻RT-BE88U咪得2.4同5GHz
托柒程度去到一個點
咁不如買返wifi6
當wifi 6計,個價又唔遠離譜既
覺得2.5G口重要過6GHz
暫時都係電話同電腦有 6GHz
唔知幾時先全部設備可以行晒6GHz
有無人用netgear RS700S 知唔知夠唔夠一隻打3層 大概每層500呎

諗住放地下嗰層 一二樓用量最高 三樓都係用嚟睇下ig youtube咁唔知夠唔夠用

Thanks!!
不過有人會掉轉諗,就係因為6GHz未普及,所以如果手上有6E / 7 device就可以暫時獨享專頻
個概念係早6GHz早享受所以先要衝住去買
咁係咪可以係外地connect自己屋企ip?
無可能啦,乖乖地3隻行mesh 啦
收到
國行版係特制rom,刷唔到其他野
美版係國際版
穩定地多bug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞