Router路由器 集中討論區(64) 為己為人 中共牌子勿選購

621 回覆
8 Like 0 Dislike
BE98非Pro先有兩條5GHz band架喎
以我理解堆band係要用chip去推,硬件層面嚟
2000M 寬頻想問 Mesh router
Wifi 6 Orbi RBK852 好?
定 Wifi 7 Deco BE65 好?
似Reset咗你要重新connect (add satellite)
Setting delete
Satellite reset
重新嚟過
我三房單位,唔識買Router,買左RBK762 兩件套

點知發覺佢唔係有線mash

屋企個裝修唔方便將個router擺喺走廊,想睇吓有冇解救辦法?

買多隻衛星得唔得?

間屋嗰三間房分布位置類似呢個,寬頻出線位喺電視櫃嗰度,我要將個router擺喺走廊有啲難度
asus隻RT-AX58U 同 RT-AX3000 有咩唔同?
見啲規格都一樣個樣又一樣

但係啲舖頭賣價又差一舊水?
你買多隻但擺唔到靚位一樣無用的
想玩有線mash有咩型號推介
平平地雙頻mesh asus/linksys 都得
limksys velop pro 7 評價點?好似無咩人講咁
香港未有行貨賣

想問問搬左村屋 轉左用HKBN 2000mb上網 廳放左紅點位置
黃點用緊 Ax4200 感覺好似收得唔係最好 要搬一搬個mesh WiFi去其他位? 關唔關有牆頂住
Dark hero wifi6來
Yes 所以嗰陣想問Wi-Fi 7 pcie card com唔compatible
上網見be200嘅卡 話唔support 晒 AMD
但reddit 都有人話部分用得到
所以最後諗住搏下
買咗Asus PE92BT Wi-Fi7 pcie card
結果真係用到
6e router 電腦Wi-Fi可以 上下載11xx mbps
期待下星期Wi-Fi 7router
部分用到

Intel wifi7 card 要下代amd 板先普及
不過windows係咪有排先support MLO?
另一部黃色放中間位
唔洗再升5300? 如果用緊 4200既話?
上嚟求救
用緊Asus Ac68u
成日連連下會斷
想知如果全部線駁啱晒
淨係着咗power燈同Internet燈
冇著到2.4Ghz同5Ghz燈
係我Router問題定Modem問題多
麻煩各位
Router 都係隔兩、三年換新
有冇人知 RT-AX57 / RT-AX3000p 有咩分別
收到ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞