Router路由器 集中討論區(64) 為己為人 中共牌子勿選購

612 回覆
8 Like 0 Dislike
三層就用poe switch + ap
unifi一體過
屋企3層樓 ac86u pro擺地下
發覺係頂樓一樣收得幾好
試下刷埋merlin睇下仲有無再好啲
電腦test 同手機同一個server?
係咪即係要拉線?
因為orbi 個ssid 分唔開?!
我都睇緊orbi 850好似唔可以拆2.4岀嚟
諗緊RS700S可唔可以拆2.4岀嚟for smart home用
同唔知一隻RS700S 放去下coverage夠唔夠coverage 3層 每層500呎左右
完買翻linksys velop pro 6e 3隻算
都仲未知點hack 入
用緊ac86u 2.4g經常斷線 5g冇問題
想加aimesh 應該收隻68u 做node定upgrade router 做新款 將86u改做node
ax86u pro?
想問下各位Ching, 有冇邊隻router容易set up VPN比自己去到外國用?
我都係咁,D人話關個firmware事,factory reset就會冇事. 我用app仲入到(要唔connect same wifi既情況下)就冇理佢. 下次買 router一定唔會再用linksys.
佢個web 真係垃圾
爛撚到仆街,之前用Asus, 真係一個天一個地
SET完一次就冇郁過由佢
用緊MX5300 冇咩投訴
用料最足係5300
升級Asus Ax3000v2 建唔建議 見電器幫好平 唔知update左version有咩分別
V2粒cpu update 左
淘左三隻asus xt8番黎發現有兩隻made in China 一隻made in Vietnam 各位ching知唔知有咩分別
Asus用緊wireguard
佢亦有出自家一鍵VPN
應該只係唔同批次唔同工廠,但淘仔買都應該係一樣落左國行rom
fw 穩定但係多bug
firmware 重要過產地
應該要邊個firmware先好??? 有冇no.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞