Router路由器 集中討論區(64) 為己為人 中共牌子勿選購

621 回覆
8 Like 0 Dislike
price.com個啲
唔知佢係咪比支版水貨我
買個啲水貨不如自己淘或者美馬
我岩岩試左都唔得
你係抆左電再插過?
Switch off QoS first then restart the router
星期日升級2500MB NOW寛頻,請問有冇咩路由器推介呢?
我睇過第一頁,冇咩心水。
唔該同麻煩晒大家~
買咗隻MR7350
想問WiFi setting 有冇得揀頻道 Mz 個啲
ASUS 三頻 又要有merlin 有咩揀?
同埋美馬係唔係多數最平
RT-BE88U 係咪未係完全體 Wi-Fi 7,應該再等下先?
再等啦,小左頻等於廢武功
唯有繼續用住 TUF-AX5400 先
雖然家居寬頻都係得 1000Mbps,不過想新 router 有 2.5Gbps LAN port 駁 NAS 同駁電腦
電話用緊 S24 Ultra,已經食到 Wi-Fi 7
最近想換Router
之前係用兩部RBR50係房入邊先收足3格
想問吓而家WiFi 6範圍係咪真係大咗?
一部會唔會可能夠洗?
BQ16 呢?
如果唔計價錢
想問下我如果換wifi7 router應該換咩support wifi 7既adapter/receiver俾部desktop?
一定係買pcie card, 但港行買到既都只係mtk/qcm 既chip, 要連底板買既z790 版先有intel be200 既pcie card
唔會大左,用開兩部都係買兩部mesh 啦
呢啲可唔可以駁返舊adaptor (其他牌)嘅延長天線?
而家邊d router仲可以簡單內建功能vpn就大陸翻將到, 之前搵asus instant guard可以, 但用過幾隻都成日hang
電腦係AMD 主版係crosshair viii dark hero
係咪用唔到 be200嘅 pcie card?
最緊要係買入面個張m.2 wifi card 姐
理論上個adapter 可以用返舊既
想問下be98pro 有冇得set返兩條5G
依家一條2.4,一條5,兩條6
兩條6用唔哂浪費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞