Olympus/Panasonic M43用家討論區(26)G9ii 面世

1001 回覆
2 Like 0 Dislike

都幾大分別, gm1 重係最細
GM1 性能,usability 都差G100D好多。
GM1 得16MP,無front dial, ,少幾粒制,無EVF, 無反Mon, 無咁多focus point, AF差好多,無tracking,無4K 。加上得12-32,15 1.7, 14 2.8 呢啲鏡係match size
巴打是否輕度?
成個台都係,得你唔係
我搵過得京東先有得賣
Iphone 咩
G9mkll 己經係
比我都要GM1
最緊要細
如果要細,GF9

GM1 真係性能太差
最近買左部gf9
其實仲係幾輕反應幾快
有冇巴打想放1232同15 1.7銀色
想輕巧少少
Ching 俾你燒到🔥 請問你部G100D邊度買?
你買左咩鏡?我見有12-32 12-60 25 1.7
淘寶
配12-32,15 F1.7
有冇人仲用緊em5 mark i ?
15 1.7買dji版抵一半
淘寶搵
15 1.7搵dji版
dji 如果用向pdaf 機身會有對焦問題 。未有解決方法....
可唔可以分享一下用後感?
屋企搵到 仲有支舊鏡 olympus 45 1.8
想買返部細 m43 玩
1516 唔知買唔買好
想入g100d 雙鏡 12-32 同 25 1.7
G100D 純粹影相係好好
15mm 用途廣泛

好耐無拿番部機出黎,M43 真係好輕便拿出街影相
gm1幾耐嘅產物?
希望真係有新機而且無軍艦頭啦

Q:關於小畫幅相機如GM、GF、GX系列,未來是否還會有更新?
A:非常感謝您對我們小畫幅相機系列的關注。關於GM、GF、GX等產品的更新,我們確實在密切關注市場動態和使用者需求。雖然市場環境和消費者偏好在不斷變化,包括受到智慧手機等可攜式裝置的衝擊,但我們也注意到,儘管卡片機等小畫幅相機的市場份額可能有所減少,但市場上仍然存在著對這一類型產品的強烈需求。在過去幾年裡,市場趨勢似乎一度讓人擔憂小畫幅相機的未來,但近一兩年來的觀察顯示,這一市場其實處於相對穩定的狀態。用戶的呼聲依然存在,他們希望獲得更輕便、更易於攜帶,同時又能滿足一定拍攝需求的相機產品。因此,我們並沒有放棄對小畫幅相機系列的更新計畫。正如您所提到的FZ80D等新品的發佈,我們一直在根據市場回饋和使用者需求來調整產品策略。對於GM、GF、GX等系列產品,我們也在積極考慮未來的更新方向,力求在保持產品輕便性的同時,提升拍攝性能和使用者體驗。當然,具體的更新計畫和時間表還需要進一步的研究和籌備。但請相信,我們始終將用戶需求放在首位,會不斷努力推出更多符合市場期待的新產品。
仲用緊gx85
出新gx 即換
推下post

m43幾好玩
相機種類又多,G100D 到GH7 size 都有。而且比起FF, APSC平好多。
原生鏡頭又多,又平。
除咗Fuji, 其他APSC 都係冇旗艦機。但係兩間廠,OM, Pana都有出旗艦機。
OM 靜咗好耐

好快有新相機出
睇怕都係 om5 mk2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞