Olympus/Panasonic M43用家討論區(26)G9ii 面世

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
依枝買咗唔會後悔
有呀
我問左先買
但12 100 有問題,就係拍片時Zoom會Out fo,
12 60 同1235 2代3 代,都有Updste firmware 改善拍片Zoom 緊時AF Performance
以前用p就14-140直頭zoom完迷左焦對唔到,12-100已經算對得快,當然我用p記100-400完全無依啲問題
8-18, 100-400, 50-200,10-25,25-50,12-25 2nd and 3rd
都update 左 firmware 就可以,我支10-25剛 up 左,好感動
Em1mk2 用Pana Leica 12-60 同9mm 有冇咩大伏?
清係真係開工用
1260綜合好過12100
Alice 出都冇人講
拍片防手震功能好似麻麻地
其實算唔算炒返olympus air個concept?
Olympus Air 係玩具
新手想問
要遠攝大光圈
唔洗咁貴求介紹
要幾遠
抵買咪14-150都夠
不過M43依家唔係錄影好難推薦得落
大光圈點會唔貴?
最平 都係 40-150 f2.8 架啦
加上兩支 100-400mm 都係7千內
Olympus 轉Lumix 會唔會水土不服?唔拍片
m43有無邊支天涯鏡啱拍片要廣角tele都有
咁好似冇需要WO。。 定係你而家用緊咩機
純粹睇定,lumix 個前景好啲
我用過o記14-150對焦會迷一陣先對到,p記14-140就上面所講可以迷到對唔到,12-100係最正常
要前景好要轉ff
lumix 出完9mm 支鏡之後都成2年無新鏡
好似係
唔會轉,雙修Nikon Z ,各有各地位
唔怕片你買p 記同廢佢賣點無分別
人出復古機 佢出復古機 點解會搞成咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞