Olympus/Panasonic M43用家討論區(26)G9ii 面世

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
如果O記出有PDAF嘅Pen就好
om1之後應該全部機都用呢粒cmos啦頂佢個肺
stack sensor 好貴
仲要粒勁 processor 去配合
佢啲機又平咩

om1對落已經係om5

om5嗰粒由em1 mark2用到今日喇

係咪痴線架
咁就已經8年
不過依幾年既機比想像中夠用好多

m43仲係20mp
apsc ff都仲係24mp
最後都換咗OM5
唔駛5千買咗部2手

本身有兩粒電 閃燈仔

但想問BCS-1 (即係大43 E620果粒黑色BLS-1電同充電器)
可4唔可以充新果粒BLS-50?
受夠ff個重量轉咗會 依家買鏡第一樣野睇重量先
認真唔係拍開片都想買黎拍下

9成機都係幾年貨仔,呢部野啲spec我諗10年8年後都仲係夠用有突,計番其實抵到爛
認真 俾我再揀我都可能揀返G9II 我用開嘅function G9II有齊
fuji 冇 shutter angle, 冇 waveform, 又加唔到false color, 仲好易過熱 (香港夏天捱唔到十分鐘,利申有xh2s),用起上嚟P記就手好多
邊度買咁平?
X-H2s 有咁唔穩定?

仲以為今日D Flagship 機拍片唔會過熱Tim
A7s III FX3 過熱都好似聽過,但應該好少Case
Panasonic live mos 係好先進 , 以前冇風扇啲em1 系列m43機都冇話用一陣就過熱。 速度又高jello effect 又低。
所以Fuji 出咗個白痴外掛風扇散熱
邊有可能充到
旗艦級sensor (2016)
當年出iPhone 7,主鏡有12MP,比起iPhone 6嘅8MP多50%
依家好多新手機都係輸出12MP照片
有銀色?
銀色 body
Lumix 拍片未試過過熱
唔好話GH6 GH5
連G7都冇

我覺GH6/7 有散熱風扇已經Over Kill
加咗有冇好D?
冇買 個設計吹著機殼 把鬼
個芒反出去 裝完收唔返個芒
仲要唔平
有散熱風扇放心好多.
個設計好on9嫁,同埋都唔知有冇實際作用
用咩鏡?手持?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞