Olympus/Panasonic M43用家討論區(26)G9ii 面世

482 回覆
1 Like 0 Dislike
有大咁真係會有細喎
一樣大嘅細機
好柢啵
可惜散景唔夠,佢連宣傳張圖都可求祈
https://twitter.com/43rumors/status/1785647073397813320?t=3huikNrvnR_2XUPJ-agGqQ&s=19
本身就唔係好信pana會出M43版
(當然一雞兩味更加好)
或者出GM第3代
leica化外型配支餅鏡應該都有得做(卦)
無可能
G100D就係入門機。Pana做咩要再出?
而且,入門機無錢賺。
仲咁多要求
唔講機同鏡,佢張相個背景唔夠blur唔緊要,啲樹枝又亂,似是旦落樓下公園見到雀就撳一張,而成張flyer似小學生嘅功課。
Canva 係咁上下
早買早享受 遲買平幾千
點止幾千
我入手OM-1都係呢類抵買bundle
個時機價好似一皮
因為打雀所以七千尾買埋1848
其實只要唔追新機 Olympus好抵玩
我仲等緊人放二手384
二手384現around 13k左右,月中去日本睇吓希望會執到好嘢
二手嚟二手去而家m43真係冇得輸
所以OM咪頭痛啲野賣唔出
減價咪有人買囉
其實肯送電/送直度已經仆到去買
pana 1025 等左幾年都無減過價
又有人睇唔開開L MOUNT POST
第三個
有乜為呢
https://youtu.be/OAPFWpCoyJk
呢個大癲,有人發現OM最貴果枝鏡疑似偷工減料
https://pen-and-tell.de/en/2024/05/goetterdaemmerung/
本身係發現支鏡個mount比其他鏡更易磨蝕,之後查查吓發覺日本版同越南版用料唔同
重量係做到一樣,但效果唔同
OM咁樣拆自己招牌
OMDS一早拆緊
冇人想買印OM system嘅相機呀
有冇人有用lumix lx100 m2?
或者gx9?

近排想買部輕便機旁身,但ricoh呀fuji 果d 又炒到貴曬
呢2部大家覺得以24年嚟講仲抵唔抵玩?
都係平時出街鳩影下相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞