Twins算唔算係香港史上marketing最成功嘅產品

1001 回覆
1316 Like 67 Dislike
咁係咪少左人聽廣東歌呀?
講咁多廢話把撚咩
本身都紅咗
90年代後期已經開始小
90年代佢基本上紅過劉福榮咁滯
伊面有外型同埋定位真係好好啲角色fit晒佢
咁英皇既經理人,PR有啲料到
睇邊期啦,劉華平均計係90年代最紅嗰個
有邊個 Boy屎 吳浩康 泳兒?
仲有邊個都唔記得了 好似有隊3T
乜9野Don & Mandy
當年英皇係多人但真係一線係Joey Twins
Eason之後都走咗
搬龍門果個係你
我由頭到尾都係講千禧年代好多人聽廣東歌
係你拎咩千禧年道歌手死左一大半出黎講
而呢一堆人死就係因為有上面講既頂流壟斷左個市場
呢班人死唔忑同果陣廣東歌hit唔hit有咩關係?
即係果五個單位千禧年代出既廣東歌唔計數?

你唔識睇中文麻煩可以回下帶先好再覆我
你愈講愈多錯漏
so?
仲係好多人聽
加冇人,條友擺喺90年代頭青黃不接嘅時期都唔會上到位,淨係外型氣質已經夠佢上唔到位,唱到飛天都冇用何況佢唔係
千禧年代根本就小人聽,係你自己幻想有好多人用MP3 Winamp聽廣東歌
都算係,真係太樣衰
少人聽就唔會有咁多香港歌手四圍返大陸馬拉登台啦醒目
拎咩數據你都只係度鳩up冇野support
登下台姐,又唔係開show/演唱會 以前TVB既2,3線藝人都去到登台啦
廣東歌如果冇市場點樣登台呀柒頭
聽香港人唱返國語歌呀?
又唔見鏡狗出去登下台?

駁咀都唔識駁
00-10 仲要話大部份 個個 仲要後生果批 平行時空

開始多d人聽台灣歌 起碼03 04之後,周杰倫 蔡依琳 孫燕姿 fir呢d
你提到既s.h.e 初初係香港比較多人識既係super star呢首已經係03年後
twins係香港已經彈起左3年,而且係最輝煌果3年,絕對唔係同期可以完勝
不過英皇就算唔紅都會養住你咁
劉福榮90年代既歌同戲都好爛,好老土
如果你話國語市場 00年代廣東歌係差左好多既
但係香港本土未至於小人聽掛
起碼05年之前都仲可以
男仔完全唔會理佢,嗰陣J緊周慧敏為首嘅玉女亦或王菲,佢唯一可以行嘅路得sammi 條路但好明顯sammi 靚過佢多多聲唱功其實同佢差唔多兼有電視劇加持
有阿叔撐
明顯活在平行時空
仲要依期係佢低潮期先得阿叔撐,高峰期係伊面都完全比唔上
黎緊演唱會咪會去馬拉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞