Twins算唔算係香港史上marketing最成功嘅產品

1001 回覆
1316 Like 67 Dislike
條友唔知幾多歲可能60歲啱啱學識上網
學生時期twins幾紅唔知,多人down歌聽廣東歌又唔知,連咩論壇多人又唔識
噏得出名嘅論壇都有一定嘅人流,高登唔係主流嚟,Reddit 查返2005年先成立,起碼我印象中twins紅咗之後我先上高登
追外國明星搵資料搵seed hkdiscuss 先最集中,外國邊有乜春論壇
外國係有好多人紅
但係twins產量好撚高好撚密

外國歌手不嬲都興閉門造車

但twins真係無處不在,老是常出現

追外國歌手明星要自己專登去搵,而香港嗰啲全部擺喺你面前質你食

你問吓自己老竇老母識邊個嘅歌多啲

中小學雞唔計,boomers又唔計
點解我入親去屌twins啲po都一定有人拉mirror嚟講
痴痴哋線,撐twins咪一樣咁低要求,兩舊都係屎,香啲就當係寶
實力好一般嗰啲都屌打晒香港
咁你要做比較 唔係搵現今
可唔可以搵咩嚟比?
有邊一隊組合可以夠資格救人氣同twins比
咁你睇開啲咩高要求
香港組合黎講
不過已經唔係黃金年代,睇返台灣近年講返80,90年代嘅劇同戲就知,佢地都係追廢老譚,張國榮,個時先係黃金,00年代台灣都叫做開始有自己出名歌手就無咁多人聽,10年打後就叫黑暗期
我根本就冇比較
姜濤先係
又唔靚仔 把聲又爛聽
真係唔知做乜鳩
我係屌twins
Mirror呢啲根本冇討論價值
但係我屌親twins都有人話鏡乜鏡物
Twins 當年真係好撚紅
Lolly Talk可以學下twins 咁40歲仲賣青春
唔關你事
只係上面有條傻鳩鏡狗領粉亂吹一通企圖抹走哂Twins當年對廣東歌既影響力,同人拗足十幾頁仲死撐
所以先會有拎鏡狗去比
呢樣當然
但要有幾癲先會講得出Twins最紅果幾年冇人聽廣東歌,仲話依家既樂壇好過果時
你不如你問吓你老竇老母先啦,全香港追緊山口百惠J緊中森明菜你喺邊啦正常嘅香港人識George Michael westlife celine dions 等等都多過twins 啦,唔提都唔記得有邊首歌真係入腦,你估twins啲歌真係紅到好似一人有一個夢想花花宇宙嗰啲咁呀,唔留意嘅除咗新年歌完全冇一首令人有記憶嘅up得出嘅,提吓我俾旋律我我可能先記得返嗰陣有瘋狂播過
https://www.youtube.com/watch?v=zBpPHUEJ54k
個廣州妹講得佢地好紅
美斯可能睇左佢地表演先完全no show
佢應該心諗我假假地都係世界數一數二運動員,你香港搵啲咁既紅不過羅湖垃圾黎應酬我
完全失禮香港人
Twins 實力垃圾啫,外表絕對唔差(起碼阿嬌真係靚)
千禧年代係港台歌兩邊都紅
有,以前仲有海外人聽,依個已經係大分別
你憤世到
都係果句,當年既中小學生未跟得上腳步好正常
你依家識笑以前啲人追Twins,依家同一班人都會笑返追鏡狗既學生
時代進步哂,接觸到外國野既機會大好多
Twins放返依家出道都唔會有以前咁紅係合理正常既事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞