Twins算唔算係香港史上marketing最成功嘅產品

1001 回覆
1316 Like 67 Dislike
就係佢地搞到廣東歌接近收皮
今次係有誠意嘅
佢地都好用心唱但奈何能力有限
你講緊鏡狗先岩
成長去到大人階段都有呀
只不過是黑的
後面個兩隊就咪提喇
viu夾硬捧出來嘅垃圾
攞佢地來同twins比完全侮辱同完全唔知twins當年人氣係幾咁誇張
twins啦,唱又唔掂跳又唔掂,搞到當年個個走去聽國語歌,台灣歌,同時期既S.H.E 完勝
你下面條戇鳩專吹奏呢兩隊偽韓垃圾
又亂柒戇up帶風向
你活係邊個年代,個個走去聽國語歌?
00一10年中港台都係大部分人聽台灣歌,特別係後生個批 tvb係09年搞既乜乜巨星就係抄襲台灣既唱歌比賽
你咪撚柒啦
咁撚樣都吹得出
有冇見過當年幾多後生仔唱K點Twins,周街大大小小商場都播佢地啲歌?
男女老少買碟download MP3都係聽佢地啲歌
最多華人聽廣東歌既年代正正就係千禧年

依家你捧緊隊柒鏡就真係搞緊客啦
當人傻仔唔係果個年代成長?
Twins成功 除左marketing 仲有觀眾緣同運氣
呢2樣野好虛無縹緲 但好多你覺得佢冇實力又紅既人就係靠呢樣
講靚講實力講努力 大把人做得好過佢地

而twins市場定位好好
除左情歌 仲有好多友誼之歌 成長類既歌 賀年歌 去到今時今日都好少歌手行佢地既路線
畢業唱我們的紀念冊
過年聽你最紅 孖寶668

香港長大既8090後 佢地既歌某程度係貫穿大家最青春既時期 就算唔係特別鍾意佢地 都肯定聽過同識唱幾句
又係你呢個K歌粉
K歌的確受歡迎喎
咁係香港 2000年代初廣東歌仲係好紅既
係06 07左右沒落得好快
.
千禧年代尾先開始沒落
果陣TVB同四大反面
香港既商場 + K房 = 最多華人
不嬲女明星要靠形象紅,幾有實力都係咁話,唔係嘅話最多得歌紅
梅姐,慧嫻,憶蓮,王菲依啲全部都要靠形象先紅
慧嫻當年係好多hit 歌,但形象好悶,之後俾憶蓮超晒前,講去讀書製造話題再加傻女先真正人紅

憶蓮喺香港不嬲靠都巿形象潮人身份紅,舉手投足言談都充滿女人味吸引勁多男仔追,即使佢嗰陣唱功唔突出(佢變得勁係後來嘅事),之後唱功變好反而開始過氣,正式轉戰台灣前嘅演唱會口碑勁好但滯銷

王菲仲係Shirley 嗰陣唱功備受肯定,但形象太娘加上冇性格,初出道幾隻碟全部叫好不叫座,就算唔係fans淨係聽佢啲歌都會被人笑,變咗阿Faye 扮cool形象大變強調外國返嚟即刻彈到同葉蒨文林憶蓮相題並論

彭羚唔係商台大捧力捧加上嗰時真空期睇厭偶像派興實力派都唔會彈得咁高,事實上佢都係歌好紅但人就跟唔上咁紅,同埋嗰陣佢其實都有sell形象sell倔強人先紅,一轉型冇hit歌即過氣

由始至終冇突出形象基本上唔會紅得去邊,尤其女歌手,靚反而唔係重點,不過都重要嘅起碼要順眼
99年尾開始已經小左好多人聽,CD冇人買,去到MP3年代直頭仆哂街
你個屎忽腦係咪唔知大陸,馬拉有幾多人聽廣東歌?
Twins開頭係sell 後生,乖乖女,A0處女
你就CD冇人買
咪黎黎去去都係大灣區個頭
嗰陣都冇咩人唱得
論實力 淨係阿Sa都好過嬌啦 (LOL 爛聲前)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞