Twins算唔算係香港史上marketing最成功嘅產品

1001 回覆
1316 Like 67 Dislike
睇返你咁多留言,大部分都係你自己FF
你話本地歌同歌手質素不如外地都仲有討論空間
你話當時正常香港人識George Michael westlife celine dions多過twins
你不如話香港人連陳奕迅、容祖兒啦笨

就算幾十年後討論返Mirror,我都講唔出話從來無出現過姜濤灣呢個現象啦
討論必須建基係事實上,你點覺得香港樂壇唔掂,都唔係亂9up另一個事實出嚟
呢1,2年都絕跡啦,返到去學校都無話題
兩舊都係屎
唔洗借踩嬅嬸出嚟讚黑鮑喇

你有呢個logic 9成9係低收入家庭長大
佢地真係好紅
你太細個唔知?
有啲人係咁,唔中意就直接踩死,可能佢係00後啦,千禧年代既廣東歌真係比joey Eason twins 壟斷晒咁滯就算出活動唱live定演唱會都一定唔會惹咁多負評

依家鏡狗出一次活動都總會俾人笑一劑,連AL同碧咸合照高過佢都可以拎出嚟俾人笑餐懵
都唔知佢點樣得出呢啲結論
好記得當年真係電視播女校男生會專登坐係到聽哂佢
我都覺係認真表演,
但始終上限唔夠高,
有人太高估個實力就會覺得佢地hea同唔認真。
前幾年疫情個陣吹到鏡好多人追逼爆旺角,吹到以前無人比得上
始終佢哋主力真係唔係賣唱,
又跳又唱冇咪嘴仲想點
你話容祖兒走音就有得屌啫
同埋個個年代唔知點解團體係幾有市場?
雖然你提既幾團都唔係最紅,但起碼都真係up得出幾首佢地既歌
你覺得我9up因為你嗰陣根本唔知外面發生乜事,我都唔明你點解會追twins,小學生就話啫,中學生咁多資訊可以接觸走去追twins,唔係封閉叫咩就好似啲人話謝𩃀鋒嗰陣好撚紅得一部份人追捧叫好撚紅,唔講再上少少,近啲嘅四大當紅嗰陣都紅過𩃀鋒啦,𩃀鋒出咗某個年齡層佢係完全唔受歡迎仲有Eason 嗰時唔係好紅咋喎
其實佢哋算自作孽
由肥姜掃開始 亂係咁自爆
柒事一籮籮
Eason都叫做唔紅已經暴露咗你根本係一個弱智
你話你係唔係吖?
之前唔知邊個po先講過
喺90年代初已經有衛星同有線電視
已經有上網同hmv
已經睇緊日劇同BT外國野
已經年年去日本返鄉下
低收入家庭咪冇接觸呢啲嘢淨係睇無線同yes

當時小康中產家庭唔會教啲細路睇啲低俗娛樂 每個月英皇都有醜聞
一個天真,投射哂啲女嘅心路歷程,希哥你情我願,玩乾玩淨,揾人埋單,再離婚,岩哂港女形象
講緊二千年嗰陣啊,嗰陣唔多人追捧佢㗎
關乜撚嘢事如果照理呢個講法
咁你都係低收入家庭長大啦
你有錢就去讀國際學校啦
只有讀公立學校先會學到中文
你而家同我哋講緊乜嘢?
可以食牛扒就唔可以食杯麵?
你真係同個名一樣 弱智
佢啲比喻真係好on9
睇英超就唔可以睇港超一樣
你咪踢爆佢哋啦
FYI 何超蓮都去咗睇
仲跟住唱
佢一定係低收入家庭長大
Eason果陣因為唔靚仔
所以佢係屬於李克勤果類
係之後先上神台
律師醫生夠有食茶記啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞