Twins算唔算係香港史上marketing最成功嘅產品

1001 回覆
1316 Like 67 Dislike
99 2000 仲好多碟好賣得喎
之後mp3年代全世界都一齊仆街架啦
大陸內陸城市同馬拉都叫大灣區
再講,你上面亂柒鳩話Twins搞到廣東歌接近收皮
已經證明左唔係
睇佢個名啦
鏡狗領粉亂柒up帶風向咋

再講MP3年代只係影響正版音樂銷售
冇影響到啲歌受唔受歡迎
當年就係個個買MP3用winmx down歌聽
Twins 係除左beyond最紅既組合真心唔好用黎比Mirror 呢d 假紅組合
其實都係屎,只係對比你先覺得接受到咁嘅心態搞到標準越嚟越低,以前唔係字正腔圓都屌到你開花,同埋冇唞氣聲係好基本嘅嘢
做多咗
上面有條戇鳩鏡狗領粉帶緊風向
有咩問題 成廿鳩幾年前偶像組合 又冇乜實力 唔係聽情懷咁聽咩
所以廣東歌咪愈黎愈少人聽
多得依家班咬字都唔正既垃圾
咪又係垃圾
要紅基本上都係靠形象,清楚自己嘅捧場客要啲乜,實力不嬲唔重要
Twins 參加做星既話直頭初賽都入唔到
面試嘅就比人屌走左

90年代中後期已經冇乜人買CD, 唔好再改寫歷史
其實咬字唔正係王菲帶起,佢做咗天后之後開始
專登咬字唔正話咁樣唱會好聽啲舒服啲夠潮彭羚亦算係帶起唞氣聲話夠自然有感情
同埋twins咪又係垃圾,講到唔係垃圾咁
有冇睇埋翻版銷量呀柒頭?
會俾人屌魔音,唔識跳舞
Twins 00年代都係開到4一6場紅館,即係SA + Gill既人氣等於一個Mirror上弦
邊到有得睇
但小左人買都唔代表小左人聽架大佬
94年已經跌啦,98年因為97甚至萎縮超過一半
同埋嗰陣廣東歌質素下跌啲人已經轉聽英文歌啦,titanic 嗰陣hit到爆英文唱片正式好賣過廣東碟
你要咁樣去幻想,打飛機就冇計
20年前演唱會既市場同風氣同而家完全兩回事
真係小咗人聽㗎,啲人轉聽其他歌例如英文歌國語歌
其實果時英皇好叻
搵兩個18,19歲做組合,果時冇任何唱片公司會識咁做
當時大家一直都覺得要唱得先可以做歌手
佢又癲覆咗當時香港樂壇傳統
Twins唱d學生歌,青春歌,入學生市場,點知真係成功左,其他公司見到原來咁樣係得之後當時即刻湧現boyz, shine , cookie 呢d…….
跟住評判就會比人屌foul走晒啲靚女
然後落選完兩個組隊出道派返明愛暗戀補習社同女校男生一樣會紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞