Twins算唔算係香港史上marketing最成功嘅產品

1001 回覆
1316 Like 67 Dislike
本土
以前90年代港星已經要靠國語歌
廣東國語兩樣都會唱
睇市場而定
你講緊而家?
個陣強國冇乜少女偶像丫嗎 之後已經俾S.H.E 收佢皮
20年前
20年前實力派 >>> 偶像派
陳奕迅古巨基一定紅過twins, 中港台都係
咁你就咪撚講咩中港台大部份人00-10年聽台灣歌啦傻閪

無少女偶像所以紅左唔計? 比人代替左代表唔係紅過
你老味真係笑撚死咩 我陳述事實 自己見聞
你老母笑西就出黎9up當真理?
.
以前叫兩岸三地
呢家叫一個中國
今次唱得好過阿Sa好多
阿嬌不嬲都係唱歌擔當+靚樣擔當
唱歌擔當
笑死人
00-10先係真全盛時期
當年淨係英皇已經有mk鋒 eason 春卷 twins
個個都屈機
collar就真係無乜喇
00年代連90年代都比唔上,差一大截,仲話全盛時期
90年代已經偶像派氾濫啦,之後間唔中先懷緬吓實力派然後又迷返偶像派
仲有當年Eason 差謝𩃀鋒一截
事實就係嗰陣時國語市場已經大過粵語市場,只係香港包裝能力依然拋離其他地方成條街所以仲係有好多港星成功打入其他地方
寶麗金自己柒就唔好提啦

但1997年亞洲金融風暴後公司業績開始回落,連番被加入新公司的舊寶麗金歌手炮轟(如1994年解約的唐韋琪指其於寶麗金五年只出版一張專輯;1997年轉到力圖唱片的黎瑞恩,指寶麗金要求她灌錄不合其音樂理念的歌曲;1998年去加拿大另謀發展的內地歌手王佩,更指寶麗金只把精力放在香港歌手,自1993年4月簽約六年以來只在1998年出版一張專輯《與愛共舞》等),及後因資金不足,只能購買TVB的音樂錄影帶來做卡啦OK,最終在1999年被環球唱片收購。
不如樓豬講下f4除咗流星雨仲有乜歌響香港紅過
佢地得兩個人冇辨法啦
唱歌擔當係阿嬌
跳舞擔當係阿sa
霆鋒識唱歌wo, 佢唔係純偶像la, 黎明唱功都ok
生得靚仔比人underrated 唱歌

twins 姜狗 anal 呢d 真係唔識唱歌
估唔到標準低到咁,當年四大天王其中三條友不嬲公認唔識唱歌,甚至被上面落嚟嘅樂隊笑小丑
最勁係主力去左大陸唱歌拍野幾年之後番香港都可以照開14場紅館

幾多所謂香港現時當紅都開唔過五六場
twins d 歌真係高質

對比返而家果d完全唔入流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞