Twins算唔算係香港史上marketing最成功嘅產品

1001 回覆
1316 Like 67 Dislike
你當玉女嗰班死㗎
咁同高峰比係有跌
但都仲係好多人聽掛
佢講到已經冇哂市場咁
幻想乜鬼,銷量同傳唱度兩回事黎架喎
咁矮
以前嚟講已經算勁差,點知依家仲差
雖然我成日覺得伍樂城冇料到
但係大部分twins 紅既歌都係佢作,呢下吹脹
上面你自己post果段野都講埋點解正版銷量低左啦
人地講緊既係因為翻版出現,少左人買正版碟
正版銷量低左,同你講既CD少左好多人買係兩回事
更加同少左好多人聽廣東歌完全無關
因為個個轉哂用MP3 down翻版音源聽

而真正少左好多人聽廣東歌既情況就係好似依家咁
免費網上平台廣東歌收聽率持續下跌
年青人收聽廣東歌比例偏低
CD直頭冇幾多人出+銷量低
冇一首真正全民都識既歌
冇一首紅得出香港既廣東歌

你要帶風向都醒水少少啦
傳唱度都冇乜
笑到 我驚mirror係以前一場紅館都開唔到,你見佢開亞博咁慘d飛都仲要低於原價就買到都明咩事啦,場場空咁多
真係唔明你吹到00年代好好咁,明明嗰陣都係垃圾
依家緊係差啦
舊年已經畀外語歌收聽率超越埋

千禧年代都唔會差到咁
唔反對果陣的確差過8,90年代
但上面條友吹到千禧年級廣東歌冇人聽根本就亂吹
Titanic 開始外國唱片已經好賣過本地唱片啦
鏡狗係社運同疫情封關先彈起
本身冇人理
你講到00年代最多人聽廣東歌
黃牛炒燶左丫嗎咩年代都會有,包括而家既twins 20周年
咁你要計埋單曲係香港紅唔紅
果陣就真係好多傳唱度極高既廣東歌
同依家完全冇得比
咁你計埋海外人氣啦,柒頭皮
林夕依家揼曬春
笑話
咪大灣區 珠三角
鏡狗?
環境時代唔同,同埋果陣已經差咗啦
只係講 目標90後呢代聽眾 應該係

如果加埋 70後80後呢代聽眾,同鄭伊健比 大家點睇
唱歌唔係話好好聽,但d歌好上口,好多人都識唱,傳唱度好高
唔計唱歌亦有 古惑仔 電影形象

記住 同twins比 鄭伊健年紀相差左十幾年,d歌相差左十年,聽眾年紀係相差左十幾年
直接用近期成績去比唔太公平,但舊年鄭伊健紅館都開9場
10年後既twins,唔知keep唔keep到
最多華人聽廣東歌既年代正正就係千禧年

吹大啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞