Twins算唔算係香港史上marketing最成功嘅產品

1001 回覆
1316 Like 67 Dislike
明明一開始話低收入家庭先會聽,但明明高收入家庭都有
之後搬龍門話bad taste
90年代已經好興啦,啲女仔爭住做受傷的女人,叮噹又係唱K必唱
溫拿個啲開足幾十年
我理得佢係唔係戇鳩,咁係唔係有呀?佢係唔係有錢呀?
即你話低收入家庭先追係錯啦,即你有問題你柒咗啦,答我係唔係?
你又亂搬龍門喇師兄
咁你又話當初只有低收入家庭父母影響小朋友先會睇英皇?而家又話人哋追星係戇鳩

追星有乜問題,咁幾日前38000個球迷都係戇鳩仔追一個球員啦
咁又點?講緊twins 有無人氣,有人追台星=無人追twins?,弱撚智
真係佢自己ff

試下去茶餐廳問下d阿叔,識譚詠倫既小風波 定係Air Supply既All Out of Love,百份之百肯定聽倫伯果首佔大多數

懷疑佢唔識分 聽過下/開始轉聽/歌list左有100首外語,同埋 總體全香港人播放廣東歌既次數,既分別
我地就講緊後者 著重全港人播放比例
佢就好似見人聽兩首酒井法子,就當左果個人熱愛外語歌,歌單入面其他張學友張國榮擺係度,以為廣東歌就全部del哂
非黑即白

而且都係講緊當代人既文化,但上一代既人未死架
以前聽緊徐小鳳既人,唔會無啦啦轉左聽kpop
廣東歌佔既比例始終係大比數

情況同用廣東話語言溝通一樣
識講英文 今代多左人識講日文,唔等於香港好多人會日文
呢20年不斷比普通話同化,但用廣東話溝通比例仍然係大多數
完全不攻自破嘅表現
喂 順帶一提 如果追星係戇鳩
李澤楷果日都有去到大球場
首先你點解會覺得父母影響力有咁大?
好多時都係自己搵野睇,又或者友輩推介

同埋你好似假定只要有人影響,啲人就一窩蜂去哂睇外地野,但一樣有可能係有人乜都睇,或者睇完外地野之後,仍然會撐本地野

又,點解你可以咁高傲地覺得其他人睇某樣野,就係佢唔識野?憑乜野可以高高在上指點江山?

討論咁耐又唔見得你提到好深刻既睇法
睇完twins 更加唔明點解咩winka, gao 呢類可以出道醜撚到, 咁樣衰都可以學人做明星
你從marketing 層面黎講 Twins 直頭係神級示範 咩叫將不可能變可能。
你唔覺得奇怪點解佢哋份約要簽咁長?果陣18歲乜書都未讀完 要梆人咁耐
點解變咗黑鮑都仲要佢出嚟賺錢?
點解唔比拍拖結婚?
飯又唔比食

我唔係fans我可以當睇唔到
但你係fans你唔覺好黑暗?
情況好似佢話地盤佬等低收入人士先會叫雞,我話大把西裝友,律師醫生政府高官議員都有,佢就兜去所以佢地咪俾人屌囉,九唔撚搭八
嗰時英皇簽人的確有眼光
連艾辛都被佢挖出嚟連Paco 都話走漏眼(我覺得係客氣講句)
twins唔會冇人追,不過一定冇台星咁勁
你無撚病呀,日本南韓啲藝人出道唔撚洗簽長約架?
唔簽長約公司會肯花咁多錢捧你?當人開善堂呀?
咁又點?
想講多句
呀嬌應該係全香港最堅強既人

比著我係男人我都頂唔順
由玉女變成個下面俾全香港人傳閱
點面對

仲要俾公司耍完移花接木 推出嚟講好天真
又俾人笑

仲要笑到今日都仲有人講

依家大家fans咁包容 有一半都係還返之前但啲俾佢
望住佢有種心痛嘅感覺

以前有冇人幫過佢
依家啲kol奶野都仲有班盲撐撚

睇住佢發生完依件事正常都會depression啦
出嚟見傳媒講嘢慢又俾人笑

佢仲係依個世上都係奇蹟嚟
嗰陣鍾意聽實力派既咪睇eason joey嗰啲囉,鍾意青春活力既咪twins呢啲囉,大家各有各睇有咩問題
而且以前仲有影視幫佢哋keep人氣
再早啲四大天王嗰期,唔通又會因為得張學友識唱歌(以當年標準黎講)就要踩到其餘三個退出樂壇咩
twins又唔會講咩話自己其實有實力只係haters唔識欣賞呢啲bullshit人地就擺到明係偶像路線,知道自己受眾鍾意睇咩,安安分分咁係鏡頭面前扮𡃁妹
好多依種人都係個陣放棄香港樂壇 就覺得高人一等
笑死,宜家兜去話英皇好黑暗,1819歲未讀完書就長約綁死人,日本南韓唔係?唔同後生簽長約捧後生好似diu tv咁捧30歲呀?
你真係典型怪獸家長
咁美斯c朗夠冇讀過書由細踢到大啦
有人發掘到佢哋行呢條路更出色
點解唔可以去試?

仲要人哋係成功 一個21 19歲嘅靚妹開紅館已經係奇蹟,至於你嗰啲點解你問返當事人,我地答到你咩?

點解覺得黑暗?佢哋條路有行得順利過咩?你唔好下下抹煞人哋嘅努力啦,你呢個思想先係恐怖
喺佢角度 人係要分貴賤 分等級
呢個就係佢所講嘅西方教育外國畢業
人大左先發覺好多野解釋唔到
係命運嚟
佢哋條命預左紅

之後好多copy佢哋既全部收皮
Cookies 3T 2R hotcha個啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞