Twins算唔算係香港史上marketing最成功嘅產品

1001 回覆
1316 Like 67 Dislike
MC都叫似樣
但依家廣東歌市場又開始縮返
除非有大熱廣東歌帶返起熱潮
唔係已經過哂peak,堅持到仲有人繼續留意新歌已經好好
市場咁大,啲觀眾要求又咁低都打唔入只係證明佢地有幾垃圾
唔怪得笑佢地紅不過羅湖會有連登仔嬲嬲豬
你當楊千嬋流架,黑鮑都叫靚女,楊千嬋邊忽掂
唔係阿嘛,嗰陣仲追twins聽廣東歌 ,睇得出你係咩生活圈子
鬼唔知咩 00年頭既CE每年都有10萬人考
你哋係咪嗰班唔知碧咸老婆乜水嘅人
Twins同楊千嬅都係咁
楊千嬅唱歌差 無演技但紅,好過twins嘅就係起碼比賽出身,出歌質素高啲,人緣好啲

Twins真係英皇最成功作品,乜都唔得又捧得紅嘅藝人,後過佢地個啲已解散女團變相係無運,是旦一個都叻過Twins
又諗起漢堡神偷
咁你即係係度鳩up緊囉
肯收皮未?
Twins個勢勁好多,就算無跟開求其街聽到都知係咩歌,鏡依啲無追開嘅真係唔識咩歌,幾年我都未分得齊啲人
紅嘅程度有分別,雖然Twins年代市場大好多,但剩本地鏡都唔係個皮,再講鏡都有啲人係有某樣技能,Twins有咩技能?樣靚?
唱唔掂跳唔掂係真,但Twins啲歌當年一定係多人聽,唔係點會今時今日開演唱會有咁多人買?雖然我覺得好戇鳩,咁難聽點頂
只可以講
小紅靠捧
大紅靠命
呢個世界有好多野都諗唔明
真係戥你哋嗰陣慘,你哋究竟封閉成點先迫住聽廣東歌追twins,唔怪之得連登咁多人唔識碧咸老婆
Boyz 吳浩康 泳兒都有啲歌係hit過,泳兒咁多年都霉霉地其實都慘,唱歌ok又唔似吳浩康咁自己衰
3T咪鄭希怡同mandy仲有個唔記得,做唔起拆開咗
謝霆鋒 容祖兒 Twins應該吸盡英皇大部分資源
不如你講吓你聽乜先啦
佢之前幾場都唔係好穩 10幾場真係唔知得唔得
90年代中已經大把人覺得廣東歌廢轉追外國明星,港產片亦一樣,究竟你哋資訊封閉成點先會喺2000年嗰陣繼續追捧廣東歌追twins
又係到假設當年係日日都鍾意twins 係既話twins係00年代就唔會每次開紅館都係得3,4場咁小啦,反而台灣歌手黎香港就閒閒地5,6,7場或以上 根本當年都有人係不屑聽twins既歌,覺得佢地得個樣,唔識唱歌,講野又低B白癡
又係到假設當年係人人都鍾意twins 係既話twins係00年代就唔會每次開紅館都係得3,4場咁小啦,反而台灣歌手黎香港就閒閒地5,6,7場或以上 根本當年都有人係不屑聽twins既歌,覺得佢地得個樣,唔識唱歌,講野又低B白癡
嗰陣好多人已經追Radiohead zombie U2 spice girl titanic ,同埋本身hit 嘅Jpop 日劇又再hit 爆,廣東歌本地明星本身已經越嚟越霉,所以見到啲人話00年代全盛真係得啖笑
其實四葉草都拍咗幾季,不過愈拍愈縮,仲邊有咁大市場咁多人睇,第三季咪洪卓立 衛詩雅,其實仲有第四季講踢波,印象中好似係羅天宇
台灣偶像劇彈起,再之後韓劇攻港,仲有日本呢,競爭大,viu未彈起tvb都步入青黃不接無乜後生上到位,hktv夾係中間個時間但無牌玩唔到落去
咁一定唔係個個後生都聽twins 以前對音樂有小小認識,追求既人都係聽台灣歌 https://youtu.be/MLvXGt81ycA?si=a_rxyRpDJwBQspTL
追外國明星就不嬲都有,80年代已經好多女去日本追星
山口百惠中森明菜直頭風靡全香港,90中廣東歌已經太廢所以好多人轉追外國
屌,睇你舉完啲例,真係覺得你好撚on9

每個地方都有自己嘅流行文化,相應作品反應緊啲當地人有咩想法同情感需要

你批評00年代比香港八九十年代質素差,係本地縱向比較。然後無啦啦又橫向比較歐美日,咁不如你講香港幾時超越過以上幾個地方?咁八九十年代咪一樣垃撚圾,咁係咪嗰陣啲人封閉嘅?

退一步講,千禧年仲有人聽廣東歌,咪代表當時啲歌仲反映到當時大眾心聲囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞