Twins算唔算係香港史上marketing最成功嘅產品

1001 回覆
1316 Like 67 Dislike
明星都係分偶像派,實力派架姐
佢地擺明行偶像路線,做得成功抵佢
啲撚樣咬字唔正又話唔識唱歌 咬字咬正又話呢個年代咬字正唱法過時 跟本特登反
唔駛理岩岩覆你果條戇鳩
因為我從來都冇話過香港歌手咬手咬得正係有問題
歡迎起我底

另外提一提你,果條友出哂名覆人之前唔睇清楚兼唔識睇中文之餘,仲最鍾意屈人講啲從未講過既野
最出名就係屈鳩韓國人支持香港黑警鎮壓香港人
一個拎政治黎開玩笑去抹黑支持香港抗爭既外國人既傻鳩所講既野,你自己決定信唔信
淨係捧00年代,忽略咗成個00年代都係跟90尾風格,而80同90年代歌唱風格分別發生劇變先會令到啲人覺得以前啲歌老土,反而00年代一潭死水咁
老實講咬字唔正冇問題,如果你真係唱得更加好聽嘅話咬字唔正又唱得難聽先係垃圾
個重點咪就係呢一代係咬字唔正兼難聽
本身把閪聲已經唔岩唱歌仲學人出歌唱撚到唔知唱乜,想搵咩街客聽
Twins嗰陣咪又係垃圾,垃圾不用分這麼細
多得依家班咬字都唔正既垃圾 呢句係呢條傻西講咁都叫「因為我從來都冇話過香港歌手咬手咬得正係有問題」 無問題又話人垃圾無野講 無言 呢個世界啲弱智真係可以打橫行既
其實你條傻9真係無心討論 你係搞事唔比人討論 次次無得駁又扯開話題 一係就我唔知 你踩鏡都算 都費9事理你 但你有無真係聽廣東音樂? 真心你踩廣東歌無人覺得你有品味 你咪撚成人on99咁好唔好 啲思想正常本少少啦
仲要吹奏00年代,咁垃圾都吹奏
老實講,twins點唱都好,起碼唔睇字幕都聽到唱乜,鏡同領個班,唔開字幕真係搞唔掂
黃金時期 當年好多人聽廣東歌, 英皇捧人又勁, YES 雜誌都幫佢唔少,
主打學生哥市場 雖然唱功好差
最勁係一堆主打歌, 首首都商業化, 一聽就覺得好聽, 卡拉OK又係黃金時代. 唱紅咗
時間過得好快, 已過去, 反而日文歌都頂得住. YUI 之後仲有好多個都好紅.
可能係Twins啲歌唔算好快 明愛暗戀補習社個啲
你依家再睇下條傻鳩講緊乜
真係唔撚識睇中文架救命
男50歲點同女人50歲
其實係,啲歌係大眾普及度已經證明左
兩件垃圾囉
不過依家果啲再垃圾啲咁解
佢地快歌都唔小,但係真心姜濤無論快定慢真係聽唔到佢到底唱緊乜咬字差到
本身把閪聲學人唱歌係咁樣
咬字唔正又點會唱得好聽如果演唱會坐山頂字幕都無我真係用電話搵返啲歌詞出黎睇…
佢自打嘴巴緊
算啦你 你出去啦 討論咩7廣東歌 你去鏡po屌鏡啦不如 同一個Po 講完可以話無講 對住你真係無言
轉型後嘅王菲一堆人講好聽,仲有周杰倫,其實我都唔係幾識欣賞
佢死撐緊
90後真係食到正一正陳奕迅 容祖兒 張敬軒 twins 呢堆反而張國榮 梅艷芳 四大天王果堆對90後有啲格格不入,唔係話佢地唔好聽,食唔正呢一水咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞