Twins算唔算係香港史上marketing最成功嘅產品

1001 回覆
1316 Like 67 Dislike
其實本身邏輯已經有問題 CD冇人買唔等於少人聽 所以拗CD銷量係on9

利申:細個有儲錢買Twins CD
捧到兩件能力值全部係零嘅人上位成件事已經好痴線
以前傳媒都起碼想為樂壇好而出啲力捧啲有潛質嘅人上位

當年黎明起碼真係高大靚仔同埋已經彈起咗見到佢有萬人迷能力先力捧佢,但佢一公開走音啲傳媒即刻反面唔認人咁屌到佢飛天
城城都係彈起咗加跳舞真係勁先捧佢谷佢上位
王菲本身條件超晒同期班只係形象太娘一唔娘即刻谷佢上位而佢嗰陣本身又真係擔到重任同啲神枱級同場都不落下風
本身都想捧關淑怡上位但衰在太串加上合約問題每次嗰勢要起嗰陣佢都會自己停
相反對住啲玉女就唔會俾佢哋上位間唔中都打壓佢哋令佢哋有一種唔可以上大枱唔洗尊重唔係歌手嘅感覺

但之後嗰啲傳媒淨係為咗話題唔理三七廿一乜人都捧咗先,然後報埋啲芝麻綠豆事乜事都踩吓笑吓啲評論變得好業餘好兒嬉冇人再認真睇佢哋
又係呢D垃圾PR, 又想洗底出黎R撈,
都岩既,港豬咁撚健忘, 轉頭又仆去買飛
有冇當年投咗Steven嘅出出嚟講下而家點睇
師奶偶像
同後生仔女鍾意睇既當然好唔同
Twins 唱得夠青春,填比佢地 d 詞又切合年輕人
當時仲可以無憂無慮
而家 d 女團都做唔到
我有儲錢買齊晒第二隻精選碟之前果 d
早佢地小小既B2咪失敗左
B2 太 MK
我都估唔到咁都有得吹奏,因為啲人鍾意夠貼地咪導致越嚟越多唔似明星嘅出嚟,似明星就話離地冇共嗚twins 又真係好貼地,靚又唔係特別靚而只係貼地嘅靚,兩個矮到乜咁尤其阿嬌,佢哋行出嚟完全唔似明星而只係靚D嘅鄰家女孩
Sammi 楊千嬅 joey 依啲又係主打貼地搞到啲明星越嚟越唔似明星
無錯,呢樣正正就係人設
Twins嘅友情真係令佢哋咁成功嘅其中一個關鍵
求其換啲妹豬唱,技術上實唱到㗎啱音㗎,但你唔會信佢哋真係咁深感情囉
佢哋贏在冇星味有共嗚所以咪咁紅囉搞到啲所謂香港明星越嚟越本土化,只可以屈喺香港
不如話你先入為主twins以前傳過不和㗎
佢地自己都伶過出黎講
連黃霑都話港曲淪為卡拉OK發洩音樂,係港曲沒落嘅根本原因
所以你話好歌幾咁重要,唱得咁廢都大把人吹奏有感情其他人唱唔到根本佢哋晒咗好多寶貴嘅資源同空間
收皮啦, 香港史上marketing最成功嘅產品邊撚到輪到佢
有冇諗過係本身香港人無乜音樂/藝術鍳賞能力先可以造就許多奇葩垃圾上哂神台?

當連香港d鋼琴/樂器教師都竟然夠膽死剩係識用快歌/慢歌黎分曲風就知香港人的音樂鍳賞水平係幾咁低。台灣人甚至連隔離澳門人佢地對流行音樂專業分析能力都遠高於香港人
聽你老母臭閪我千禧年初返強國
間間cd鋪都播串屎演唱會
你鳩up就行撚開啦屌你老母
點解唔可以係情人
霑叔講過幾大原因
其中一樣係廣東歌係大陸台灣唔再吃香
佢又講過廣東歌要打入大陸市場先可以長久發展
你地班傻鳩咪又話大陸市場唔重要,鏡狗畀人笑紅不過羅湖就嬲嬲豬
依家扮韓仔韓妹都出唔到香港
因為冇人鍾意睇九流山寨野
依家廣東歌好難吸引到年青人
廣東歌市場只會一直老齡化
電視市場變老,音樂市場其實都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞