Twins算唔算係香港史上marketing最成功嘅產品

1001 回覆
1316 Like 67 Dislike
咁麻煩你望返個trend先啦
Spotify最多最齊外語歌既係2023年先發生既事咩?
成張圖表達緊廣東歌收聽率一直向下跌
關咩平台撚事

你上面指既免費download又係邊啲?
成日扯鏡嚟做乜,成日同屎比較好過舊屎唔代表你唔係垃圾
都係做唔到偶像一姐
比屎更垃圾咪即係更垃圾既屎
專登話俾上面條鏡狗領粉知
咪又係垃圾有咩值得吹奏
連大陸人都唔睇既垃圾夠哂樣衰
兩個都係垃圾,唔使比
1. 初初係出校園歌 + 當年好多學生後生仔
十幾歲唔通聽返黎明 四大天王算再係上一代既野黎

2. 食正轉免費聽歌mp3年代,可以自己揀想聽既歌唔局限於唱片公司出既cd雜錦
而且cd-r同一般mp3機隨時放得十幾20首歌,資源唔夠既情況下只會入當時既新歌
每日隨時loop10次同一首首歌

3. 組合方面冇對手
男歌手係eason 謝霆鋒果堆,女歌手係千嬅 陳慧琳果堆
組合呢 twins同期既係 shine at17 boys 問返你地呢堆組合有咩歌聽 得一首半首係多人識

我覺得係幾樣野配合造出黎
「用力掃」 大把人識啦 冇聽佢D歌都識呀
Marketing 同埋時機夾埋最成功
Twins Sammi Kelly Joey 楊千嬅 謝𩃀鋒
當年小學/初中電視收音機播乜就聽乜㗎啦,邊識咁多
當童年回憶冇咩問題
佢上次開演唱會都成堆吉位
我前兩頁有提鄭伊健
聽鄭伊健演唱會既,100個有99個就真唔係聽唱功
我提鄭伊健去同twins比就係因為冇乜唱功,但係又非常成功
篡改歷史
20一23年多左人係屋企wfc,停課停學,又冇得去旅行咪多左時間聽歌 個陣連好多2,3線歌手都開到一場半場紅館,幾場九展,麥花臣咁,23年後咪打回原形,得返真係好有人氣,實力既人先留到Fans
果時英皇棒邊個都紅啦
我一直講緊千禧年代出道既歌手死左一大半,要靠一班8,90年代既人去頂住個死雞頭,你自己搬龍門
講開賀年歌
呢個真係香港獨有嘅有幾紅指標
Twins未出賀年歌前 聽足幾十年歡樂年年財神到嗰啲
冇人夠膽挑戰呢樣嘢
得Twins夠膽出 最勁係出完後確確實實地佔咗賀年歌嘅一席位
變咗而家又係聽足廿年都重係Twins
一路都冇再有其他歌手挑戰到呢個香港娛樂圈終極關卡
港星最強年代有張學友劉華做偶像派實力派一哥,林憶蓮葉蒨文中年巿場淨係輸俾張清芳
後生市場一姐由周慧敏再到王靖雯接捧做一姐
同埋大把一線尾二線頭
Joey個啲又唔係好廢,不過當時台灣都一大堆跳唱女歌手
果個咪你囉
其實好多都唔紅,黎黎去去都係twins Joey chef lemon
呢個真 。你最紅真係近年代最傳盛既賀年歌 唔你炒冷飯番唱歌
老實講佢嘅條件正常嚟講無可能上到依個位,有唱功但冇靈魂(唱功又唔算好勁又有唞氣聲)已經夠佢上唔到天后位
鄭伊健係因為古惑仔爆紅 ,加一堆岩feel又易唱既情歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞