Twins算唔算係香港史上marketing最成功嘅產品

1001 回覆
1316 Like 67 Dislike
日本一早大把例子啦,morning娘
日本早在1970年代已經玩緊流行女子組合
例如Pink Lady
就係無
成班友中二病咁款,人地覺得首歌唔入耳就一味追住人鬧話人無品味唔識欣賞藝術
香港普遍都係
首首歌都係大型唱k 現場
都唔係比你去聽歌
林子祥嗰啲咪唔係囉,以前齋唱先係正常
當然高收入都可以睇twins
低收入家庭只係一個代名詞
意思係啲老豆老母冇咩見識冇資源提供比小朋友 而導致啲細路會迷英皇娛樂
睇跳舞都算
比成千蚊去聽隔離左右唱k 真係笑撚左
謝霆鋒20歲前果陣成日做柒嘢包括冇插結他彈結他 呢啲新聞90後未識咁多字
唔會,人會大,品味同埋鍾意嘅嘢都會改變,我都幾肯定入場嗰班平時生活都唔會點聽Twins,入得去嘅都係想聽返以前回憶,懷緬吓

所以唔可以話你錯,但係唔需要咁搶口,可能你冇心,但係你咁講,可能會得罪好多人
我都記得呢單野
俾日本國民樂隊GLAY踩佢結他技術好屎
正常嘅香港人識George Michael westlife celine dions 等等都多過twins
嗰個年代係連啲老豆老母阿公阿婆都識得阿sa阿嬌,唔好將實力成就歌曲同個人既知名度掛鉤先啦
Marketing 非常重要

你睇楊千樺
所以呢個po睇得出邊啲係90後又戇鳩鳩蒙在鼓裏
千禧年前後果期如果你有留意新聞都唔係唔知英皇個朵幾臭

老千商人未聽過
問題在於唔需要笑柒人聽咩歌,講真批評Twins、鏡無料同純偶像
大家應該無乜異議,而家只係講緊當年情況係點

無乜必要拉到去講聽咩歌又代表低收入/高收入
呢種只係好狹隘既文化食物鏈,聽歐美日歌就睇唔起廣東歌
咁如果有人聽古典樂,係咪又可以指撚住其他人,要笑9人無修養?
係奇蹟嚟
Kelly 之後sammi
個陣邊個唔sell依啲
露肚臍都上頭版
認真
當年佢地初出道, 黎一個細區既一個細場(7人足球場) 做SHOW
好比心機唱
我到依家都記得, 所以依代人鍾意佢都唔出奇既

依家MC肯落番TST都算好好,
反而有D真係.....
係,因為佢吸到一班90中學雞fans,80年代啲畢業歌都係得today?twins出咗一大堆校園歌,好多學生都會聽,同埋以前上電視節目都仲係有得咪嘴,係後期先要真唱
但係都已經儲落啲對佢哋有好感嘅fans
同埋嗰陣英皇真係好畀錢去捧,雜誌廣告都係佢哋,出碟又開戲畀佢哋,總之嗰陣時嘅後生係好容易喺流行嘅任何渠道接觸到佢哋,加上又係靚女咁
特登返屋企睇佢哋上勁歌
入去聽唱功先on9下嘛
條命嚟

計呀sa先 樣唔係好靚
無身材
唱歌廢
都可以做到偶像

做戲廢 又大把電影搵佢
真係,聽下歌都要拉到上等人定下等人
咁食飯呢?咁打機呢?行商場呢?
全部都要分等級嘅話都幾大鑊
唔係流出左 我諗唔會咁長空白期
跳唔掂唔同意
佢哋係無訓練同 同依家韓團比無意思
以前都唔係睇幾齊幾複雜
打個側手翻已經紅足十年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞